Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Χρήστος Ασημακόπουλος:Που διατέθηκαν αυτά τα τεράστια ποσά;



alt





























Κύριε Δήμαρχε,
Είναι γνωστές οι συνέπειες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα της ιδιωτικοποίησς έργων και υπηρεσιών στην λογική της ανταποδοτικότητας,που χρόνια υλοποιείται στο χώρο της τοπικής διοίκησης είτε με τον Καποδίστρια είτε με τον Καλλικράτη....



Για μια σειρά δραστηριότητες όπως πρόνοιας,πολιτισμού,αθλητισμού,ηλεκτροφωτισμού,ύδρευσης,αποχέτευσης κλπ.οι εργαζόμενοι ,οι αγρότες,οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα δημοτικά τέλη,που σε μια περιόδο καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε,έχουν περάσει θηλιά στον λαιμό των λαϊκών στρωμάτων.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και βασικών υπηρεσιών είναι μηδαμινές εώς ανύπαρκτες οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο λαό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε θέρετρα όπως το Λουτράκι και οι Άγιοι Θεόδωροι ,ολόκληρες περιοχές δεν έχουν αποχέτευση,δεν έχουν ύδρευση,αναγκάζοντας το λαό να πληρώσει τεράστια ποσά στους νερουλάδες και στα βυτιόφορα.

Διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας ή για έργα υποδομών για την καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό και για έργα αποχετευτικά,ύδρευσης,αντιπλημμυρικά,αντιπυρικής προστασίας,αντισεισμικής θωράκισης,βρεφονηπιακούς σταθμούς,διατίθενται από ψίχουλα εώς τίποτα.

Αν μια φορά είναι οδυνηρές για τα λαϊκά στρώματα οι συνέπειες ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών έργων και υπηρεσιών,είναι προκλητικά τα αποτελέσματα της άμεσης επιχειρηματικής δράσης του Δήμου και μάλιστα σε τομείς όπως ο τζόγος.

Κύριε Δήμαρχε,

Πριν από τις εκλογές  του Μάη 2014 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Club Hotel Casino Loutraki δημοσία παρουσία εσάς και όλων των υποψηφίων δημάρχων του Δήμου μας,δήλωσε ότι η επιχείρηση κατά τη διάρκεια λειτουργίας της από το 1995 ως το 2013 έχει αποδώσει στο δήμο μας το συνολικό ποσό των 153,000,000 ευρώ!!

Δεδομένου ότι το 2007 ο δήμος μας πήρε δάνειο από τη Τράπεζα ύψους 7,000,000 ευρώ ρωτάμε:

-Αληθεύει αυτό το νούμερο;
-Που διατέθηκαν αυτά τα τεράστια ποσά;
-Πόσα από αυτά τα ποσά διατέθιηκαν για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης-ατιπλημμυρικής προστασίας,αντιπυρικής και αντισεισμικές θωράκισης;

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Χρήστος Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: