Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΚΕΛΛΟ


 

   
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες το πρωί στον ιερό ναό Αγ. Ιωάννου για τον τελευταίο ασπασμό στον αγαπητό από την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Γιώργο Μάρκελλο.

 
Στην τελευταία θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος όρθωσε το ανάστημά του, αγωνίσθηκε για τα συμφέροντα του τόπου και ειδικότερα την κατασκευή της Μαρίνας Λουτρακίου, που άλλοι φρόντιζαν να απεμπολούν, ενώ την οξεία αντίδρασή του πρόβαλε ως πολίτης στο διαγραφόμενο τότε ξεπούλημα μετατροπής σε ανώνυμη εταιρεία της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki.
Ο Γιώργος Μάρκελλος ήταν παρών ως πολίτης κατά την μετάβαση πολυπληθούς ομάδας πολιτών στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου πριν δύο χρόνια, για την διεκδίκηση έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, την ίδια στιγμή που επικεφαλής συνδυασμών είτε δεν παρέστησαν, είτε «έστειλαν» αντιπροσώπους, ενώ και ο τότε δήμαρχος που παρευρισκόταν, σκοπό είχε την ευτυχή κατάληξη αιτήματος ιδιωτικών συμφερόντων.
Στο δεύτερο μέρος της τελευταίας του θητείας ως δημοτικός σύμβουλος είχε καταφερθεί κατά του τότε δημάρχου Γιώργου Γκιώνη εκστομίζοντας χαρακτηριστικές φράσεις που έχουν μείνει αποτυπωμένες στην μνήμη όχι μόνον μελών του τότε δημοτικού συμβουλίου, αλλά και πολιτών που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τις συνεδριάσεις του οργάνου, οι οποίες πολλές φορές ήταν θυελλώδεις.
Ήταν πατριώτης, αγαπούσε τον τόπο του και ο χαμός του αποτελεί απώλεια! Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, ειδικότερα με την χαώδη και τελματωμένη κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά πράγματα του τόπου.
Καλό σου ταξίδι κι ας είναι ελαφρύ το Λουτρακιώτικο χώμα που σε σκέπασε!
Πάνος Ηλιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: