Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Για 2η φορά θα διώξει η Κόρινθος ΒΙΟΧΑΛΚΟ & FULGOR;




 To ότι έχουμε τρελαθεί στην χώρα αυτή είναι γνωστό αλλά τόσο πολύ;
Πριν από 15 χρόνια ένα καπρίτσιο αλλά και ένα ατύχημα έδιωξε από την Κόρινθο μία από τις πλέον σοβαρές εταιρείες της χώρας. Ένα καπρίτσιο επιλεγμένων φορέων της πόλης έστειλε το μεγάλο εργοστάσιο της «Σωληνουργείας Κορίνθου» στην Θίσβη της Βοιωτίας.


Η Κόρινθος στα χρόνια που πέρασαν μετάνοιωσε πολλές μα πάρα πολλές φορές για το κλείσιμο της Σωληνουργείας αλλά ήταν αργά…!
Είχε φύγει μία μεγάλη εταιρεία που έδινε δουλειά με τις εξαγωγές της σε Κορίνθιους.
Πριν πέντε χρόνια πολλά λάθη και τοπικών παραγόντων έκλεισαν την Fulgor και άφησαν στον δρόμο εκοτοντάδες εργαζόμενους.
Θυμάστε τι κλάμα είχε πέσει για 2 χρόνια τουλάχιστον….
Τότε ως από μηχανής Θεός εμφανίστηκε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και αγόρασε την Fulgor εξασφαλίζοντας όλες τις θέσεις εργασίας ανοίγοντας και νέες.
Εν μέσω της κρίσης ο όμιλος «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» από τους μεγαλύτερους στην χώρα και την Ευρώπη παρουσίασε στους τοπικούς φορείς της Κορίνθου και τον δήμο Κορινθίων ένα νέο σχέδιο που μετέτρεπε το κουφάρι της «Σωληνουργείας» σε ένα αστικό πόλο ανάπτυξης.
Το σχέδιο έγινε αποδεκτό από όλους τους θεσμικούς φορείς με ενθουσιασμό και οι μόνοι που είχαν ενστάσεις ήταν οι έμποροι της Κορίνθου.
Οι μελέτες για την κατασκευή του εκθεσιακού κέντρου MARE WEST έγιναν ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτές από το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου και με συντριπτική πλειοψηφία αποδεκτές και εγκρίθηκαν από το περιφερειακό συμβούλιο.
Στις αρχές του χειμώνα ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου ΨΗΦΙΣΕ την μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης του κέντρου που ήταν η προτελευταία διότι βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για τους κόμβους και σύντομα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.
Το κέντρο έχει τελειώσει και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την 1η Ιουλίου θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.
Θα ανοίξει;
Επιχειρηματίες Κορίνθιοι που ήδη πάρει μαγαζιά στο MARE WEST μας διαμαρτυρήθηκαν ότι υπάρχει εμπλοκή τις τελευταίες ημέρες και όλα έχουν παγώσει…!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εμπλοκή οφείλεται στην μελέτη προσωρινής κυκλοφοριακής σύνδεσης (μέχρι να γίνουν οι κόμβοι) και σε κατασκευαστικά λάθη.
Η μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης έχει περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου που την έλεγξε και την βρήκε νόμιμη και ικανοποιητική και έχει εγκριθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μία φήμη που κυκλοφορεί και η οποία λέει ότι ο δήμος Κορινθίων θα κάνει προσφυγή εναντίον της μελέτης που ο ίδιος ενέκρινε μάλλον στόχο έχει να πλήξει τον δήμαρχο και στερείται σοβαρότητας.
Πως θα καταγγείλει ο δήμος την δική του απόφαση;
Τι θα πεί το δημοτικό συμβούλιο ότι μετά από 8 μήνες κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος;
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και κανένα σοβαρό δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να καταγγείλει τον εαυτό του..!
Ανη εταιρεία δεν υλοποίησε επακριβώς την μελέτη να την διορθώσει πάραυτα,διότι δεν μπορεί να διαλυθεί για πλάκα μία επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για ένα κράσπεδο που αλλάζει σε μία ημέρα.
Η Κόρινθος δεν μπορεί να επαναλάβει για δεύτερη φορά το ίδιο τραγικό λάθος.
Αν διώξει και δεύτερη φορά την «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» από την πόλη θα τραυματίσει θανάσιμα και την Fulgor με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σε μία εποχή που χιλιάδες Κορίνθιοι ζούν από το κοινωνικό παντοπωλείο, το συσσίτιο της Μητρόπολης και το κοινωνικό ιατρείο κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερήσει από τον τόπο μία τόσο μεγάλη επένδυση την στιγμή που κλείνει η μία επιχείρηση μετά την άλλη.

Την πρώτη φορά ένα καπρίτσιο έκλεισε μία μεγάλη βιομηχανία, στέρησε την Κόρινθο από ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι και διέλυσε το κέντρο της πόλης …
ΤΩΡΑ;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη να πετάξει στην θάλασσα την επένδυση αυτή;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη να θέσει σε κίνδυνο και την Fulgor;
Ευελπιστούμε ότι ο δήμος των έργων,της ανάπτυξης και της προοπτικής θα κλείσει άμεσα το θέμα αυτό και δεν θα αφήσει να γίνει δεύτερη φορά (το ξαναλέμε) το ίδιο τραγικό λάθος που δεν θα διορθώνεται ποτέ..!


Υ.Γ. Εχουμε και ένα ακόμα σημείωμα για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και τις υποσχέσεις για διορισμούς και κάτι παρόμοια το οποίο θα κάνουμε εντός των ημερών. Οι νταραβερτζήδες κακώς κατάλαβαν ότι όλοι τρώμε κουτόχορτο…!
 diogenis-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: