Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΙΣΣΙΩΝ






Μπορεί ένας τόπος, η περιοχή του Σχοινου, προικισμένος από τον θεό και από την φύση και ως εκ τούτου χαρακτηρισμένος ως μοναδικός , σ ένα  μόλις  χρόνο με την νέα δημοτική αρχή να υποβαθμιστεί τόσο έτσι ώστε σήμερα κάνεις να μην διακρίνει , το ίδιο εύκολα την μοναδικότητα του αυτή;

Και όμως μπορεί!!!

Με την ανικανότητα και την αδιαφορία την οποία επέδειξαν αυτό το καλοκαίρι τόσο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Περρας όσο και ο πρόεδρος της κοινότητας κος Γκικας  κατάφεραν πραγματικά αυτό το τραγικό αποτέλεσμα για την περιοχή του Σχοινου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να μιλήσω (εκτός από την τόσο άσχημη γενική κατάσταση που βιώσαμε με τα σκουπίδια φέτος το καλοκαίρι) για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται στις εισόδους του Σχοινου και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Καλύβια».
Τέτοια είσοδο σε κατοικημένο χώρο θα την ζήλευαν πολλοί!!!

Είναι ντροπή για αυτούς (αιρετούς) που αντιμετωπίζουν την κατάσταση αυτή, γυρίζοντας το βλέμμα τους αλλού και δεν αντιμετωπίζουν την κατάντια αυτή.
Είναι δυνατόν να μπαίνει κοντέινερ για σκουπίδια ακριβώς επάνω από την γέφυρα χειμάρρου το όποιο κατευθύνεται σε κατοικημένη περιοχή;

Δεν βλέπουν  οι αρμόδιοι ότι ο αέρας και η βροχή σπρώχνουν και παρασύρουν τα σκουπίδια στην είσοδο της γέφυρας τα οποία προωθούνται προς τα σπίτια με τη βοήθεια του αέρα και του νερού;

Είναι δυνατόν η είσοδος σ ένα τόσο όμορφο μέρος  να μην είναι  περιποιημένη με κάτι ανάλογο , αλλά να την στολίζουν με σκουπίδια;

Συγχαρητήρια στον εξωραϊστικό σύλλογο του Σχοίνου ο όποιος τοποθέτησε πινακίδα στην είσοδο γράφοντας «καλώς ήρθατε στον Σχοινο» και δίπλα να υπάρχουν σκουπίδια!!!

Σε περίπτωση την οποία η ταμπέλα αυτή  τοποθετήθηκε μετά από το κοντέινερ να μας πουν ποιες ενέργειες έκαναν προκειμένου να απομακρύνουν τον κάδο; Καμία!!!
Προτείνω να διορθώσετε την ταμπέλα του συλλόγου και να γράψετε
«Καλώς ήρθατε στο σκουπιδοχωρι» και από κάτω τα ονόματα των αιρετών και τοπικών παραγόντων που υιοθετούν και συντηρούν την κατάσταση αυτή (Περρας, Γκικας, Σύλλογος).

Η ανικανότητα και η αδιαφορία την οποία επέδειξαν αυτό το καλοκαίρι τόσο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Περρας όσο και ο πρόεδρος της κοινότητας κος Γκικας θα μπορούσε να καλυφτεί από την αυστηρή παρέμβαση του συλλόγου.
Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» !!!

Μια λύση θα μπορούσε να ήταν η μεταφορά του κάδου στην προηγούμενη στροφή, όπου υπάρχει μεγάλος χώρος χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον.

Εγώ προσωπικά  έχω μιλήσει πολλές φόρες , για το θέμα αυτό ,της εισόδου, στο Τοπικό Συμβούλιο παρουσία του προέδρου κ.  Γκικα , καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τι περιμένετε; Δεν σας αρκούν τα λόγια να σκεφτείτε και να δράσετε; Θέλετε και γραπτά μήπως;

Το καλό του τόπου δεν καταλαβαίνει από γραπτά ή προφορικά. Το καλό του τόπου χρειάζεται από τους αιρετούς Αγάπη  και θέληση προκειμένου να προχωρήσει μπροστά. 

Πραγματικά λυπάμαι που αναγκάζομαι να μιλώ για τον τόπο μου με αυτά τα λόγια, αλλά θα πρέπει να τρέπονται αυτοί που υιοθετούν και συντηρούν τέτοιες καταστάσεις.

Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Πισιων

Λάμπρου Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: