Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ράλι Ακρόπολις: Σταμάτησε ο αγώνας λόγω κακοκαιρίας!

Οι Καγιετάν Καγιετάνοβιτς/Γιάροσλαβ Μπάραν,  με το Ford Fiesta R5 προηγούνταν στην κατάταξη του αγώνα μετά το τέλος της 6ης ειδικής και πήραν τη νίκη λόγω διακοπής του αγώνα.

Οι Καγιετάν Καγιετάνοβιτς/Γιάροσλαβ Μπάραν, με το Ford Fiesta R5 προηγούνταν στην κατάταξη του αγώνα μετά το τέλος της 6ης ειδικής και πήραν τη νίκη λόγω διακοπής του αγώνα.

Η καταιγίδα που χτύπησε την Κορινθία υποχρέωσε τους οργανωτές να διακόψουν το Ράλι Ακρόπολις μετά την 6η ειδική διαδρομή, ακυρώθηκαν οι τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές. Οι Καγιετάν Καγιετάνοβιτς/Γιάροσλαβ Μπάραν  με το Ford Fiesta R5 προηγούνταν στην κατάταξη του αγώνα μετά το τέλος της 6ης ειδικής και πήραν νίκη και τίτλο. Έξαλλος έγινε ο Μπρίν όταν έμαθε την απόφαση των αγωνοδικών για τη διακοπή. Στο βάθρο ο Λάμπρος Αθανασούλας.

Νωρίτερα και μέχρι την 6η ειδική διαδρομή ο αγώνας ήταν κανονική λασπομαχία με συνεχείς ανατροπές. Ο Καγιετάν Καγιετάνοβιτς πήρε την τύχη στα χέρια του κερδίζοντας την 6η ειδική και τη νίκη. Ένα πρόβλημα Μπρίν όταν και άνοιξε το καπό του Peugeot 208 στην ειδική, είχε ως αποτέλεσμα ο Καγιετάνοβιτς να περάσει και πάλι στην κορυφή. Ο Πολωνός τη στιγμή της διακοπής ήταν 10 δλ. μπροστά από τον οδηγό της Peugeot Academy, την ώρα που ο Λάμπρος Αθανασούλας ήταν 3ος, μόλις 5,3 δλ. πίσω από τον Μπρίν.

Συνολικά στις έξι ειδικές διαδρομές τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Χτες στις δυο ειδικές διαδρομές είχαμε δυο νικητές. Στην «SEAJETS Κινέτα Λουτράκι» που κόπηκε κατά 19km κέρδισε ο νικητής του αγώνα, Καγιετάν Καγιετάνοβιτς. Τη νυχτερινή ειδική διαδρομή ΕΚΟ Racing Κινέτα κέρδισε ο Λάμπρος Αθανασούλας με το Νίκο Ζακχαίο με το Skoda Fabia R5 με διαφορά μάλιστα 27.4 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στη συγκεκριμένη ειδική αλλά και στον αγώνα Γκρεγκ Μπρίν. Σήμερα έγιναν μόνο οι τέσσερις από τις επτά ειδικές διαδρομές. Η μέρα ξεκίνησε από τα την ειδική διαδρομή SEAJETS Αθίκια την οποία κέρδισε ο Καγιετάνοβιτς με διαφορά μόλις 1.3sec από το Μπρίν. Τη 2η ειδική διαδρομή ΚΛΕΝΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ κέρδισε ο Γκρεγκ Μπρίν με διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον Λάμπρο Αθανασούλα. Την τρίτη ειδική της ημέρας στο Κεφαλάρι κέρδισε ο Μπριν με διαφορά 16.4 δευτερολέπτων από τον Αθανασούλα και την 4η ειδική διαδρομή και τελευταία που έγινε, την EKO Racing Ζήρεια κέρδισε ο Καγιετάνοβιτς με διαφορά 12.6 sec από τον Αθανασούλα.

Αμέσως μετά ο αγώνας σταμάτησε λόγω της τρομερής καταιγίδας που χτύπησε την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: