Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Πως προσπαθούσαν άνθρωποι της Ιάσωνος να κουκουλώσουνε τα παραπανήσιά € 55.000 της μελέτης

.
Καταδικάσθηκε με εφέσιμη ποινή από το Πρωτοδικείο Κορίνθου για ιδιωτικές φορολογικές παραβάσεις του, ο έμπιστος κι εξ’ απορρήτων φίλος του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη Κος Γιώργος Ρουμελιώτης.
 
.Του Πάνου Ηλιακόπουλου
 
Με ευκολία διατυπώνονται οι δήθεν προβληματισμοί, δια της πλαγίας να πέσει η συνηθισμένη «λάσπη», αλλά επειδή κάποιοι «τσιμπάνε» με το δένδρο και χάνουν το δάσος, είτε από σκοπιμότητα, είτε από την ανοησία της παραταξιακής τύφλωσης, δεν σημαίνει ότι όλοι μπορούν να.........
ασπάζονται και να χαζεύουν το κάθε «βεγγαλικό» και να μην κοιτούν τι πραγματικά μπορεί να κρύβει αυτό, σαν κουρτίνα.
Την περασμένη Τρίτη, ως γνωστόν, καταδικάσθηκε -την επομένη άσκησε έφεση- από το Πρωτοδικείο Κορίνθου για ιδιωτικές φορολογικές παραβάσεις του, ο έμπιστος κι εξ’ απορρήτων φίλος του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη Γιώργος Ρουμελιώτης. Κανείς δεν θα περίμενε η είδηση αυτή να γνωστοποιηθεί την Παρασκευή στην νέα ανάρτηση του loutraki-press, δεδομένου ότι η καταδίκη ήταν το δένδρο!
Ποιός, από όλους αυτούς όσους έσπευδαν στην τοπική πιάτσα να καταγγείλουν το συγκεκριμένο ιστολόγιο, που ενώ κατακεραυνώνει τον Γιώργο Ρουμελιώτη, δεν λέει ξαφνικά τίποτα για την καταδίκη του, γιατί ισχυριζόντουσαν ότι θέλει να καλύψει τον συνήγορό του καταδικασθέντος Περικλή Μπαλοδήμο με τον οποίο ο γράφων τηρεί άριστες σχέσεις.
Κατ’ αρχάς, αφενός ο Περικλής Μπαλοδήμος δεν έχει ανάγκη της αποσιωποίησης ενός γεγονότος και στο ακροατήριο δεν ήταν ο ίδιος συνήγορος υπεράσπισης, αλλά συνεργάτιδά του, αφετέρου ο Γιώργος Ρουμελιώτης θα πρέπει να στήσει άγαλμα στο σπίτι του για τον Περικλή Μπαλοδήμο από την καταδίκη που τον έχει σώσει για ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που με μια καταγγελία ανοίγουν εύκολα... Όσον αφορά την πρόσφατη καταδίκη του, αυτή καθ’ εαυτή, δεν έχει σημασία, δεδομένου ότι τα λαμόγια της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχουν αλλάξει τον νόμο, έτσι ώστε να υπάρξουν επιπτώσεις. Δηλαδή, θα πρέπει να είναι η απόφαση τελεσίδικη, σε δεύτερο βαθμό, καθ’ ότι το αδίκημα είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Επιπτώσεις, δηλαδή έκπτωση του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου γίνεται, όταν ασκείται παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος.
Κατά δεύτερο λόγο η καταδίκη δεν επέτρεπε στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και το κακό συναπάντημα που την ακολουθεί, να εμβαθύνουν στην πανηγυρική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί την ίδια ημέρα το πρωί για την δήθεν «ιστορική» απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου  να εγκρίνει την μελέτη των € 105.000 αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου.
Όλοι μαζί, σκόπιμα, αποπροσανατόλιζαν τους αγνοώντας το παρασκήνιο πολίτες, έτσι ώστε να αποφευχθεί να γίνει κουβέντα για τα παραπανήσια € 55.000 που δαπανά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, όταν πλέον δεν υπάρχουν μία, αλλά δύο μελέτες με αυτή την τιμή των € 50.000!..
Εσείς, οι δήθεν ευαίσθητοι της πλειοψηφίας, αν θέλατε κι επιδιώκατε να απολαμβάνετε σεβασμού των πολιτών κι εκτός των «λαδωμένων κονδυλοφόρων» που συναλλάσεσθε και σας «χειροκροτούν», θα έπρεπε όχι τώρα, αλλά από την προεκλογική περίοδο και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, να αξιώνατε ο Γιώργος Ρουμελιώτης, λόγω του παρελθόντος του κι όσα έχει πράξει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, να μην είναι συνυποψήφιός σας. Ακόμα και σήμερα, στο πλαίσιο του συνδυασμού σας με εύσχημο τρόπο θα έπρεπε να έχετε ζητήσει την παύση του.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε, δεν το αξιώσατε, ούτε τότε, ούτε τώρα. Αντίθετα, μάλιστα, συγχρονιστήκατε με τον βηματισμό και τις μεθοδεύσεις του και από το συνδυασμό σας δεν ακούγεται λέξη.
Έχτε αναλογισθεί αν με την στάση σας παραπέμπεται στους απλούς πολίτες στο εξής ερώτημα: «Όλοι ίδιοι είναι;»
Όποιος θέλει να μην θεωρείται ίδιος, διαχωρίζει δημόσια την θέση του, καταγγέλλει και καταδικάζει!
(011215)

Δεν υπάρχουν σχόλια: