Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έλληνες αντιφασίστες ξυλοκόπησαν 12 Γερμανούς ακροδεξιούς στο Μοναστηράκι



Σοβαρό επεισόδιο το βράδυ της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Μοναστηράκι. Ομάδα 25 ατόμων εντόπισε Γερμανούς και τους ξυλοκόπησε. Οι δράστες της επίθεσης τους κατηγόρησαν ότι είναι ακροδεξιοί και προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής
Άγρια συμπλοκή εκτυλίχθηκε χθες, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, σε γνωστό σουβλατζίδικο στο Μοναστηράκι, επί της οδού Μητροπόλεως 69.
AdTech Ad
Εκείνη τη στιγμή μέσα στο σουβλατζίδικο βρισκόταν ένα γκρουπ 12 Γερμανών, που σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έγινε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είναι νεοναζί και έχουν έρθει ως καλεσμένοι  για την αυριανή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.
Ξαφνικά, μία ομάδα περίπου 20-25 κουκουλοφόρων εισέβαλαν στο σουβλατζίδικο και όρμησαν στους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σφοδρή συμπλοκή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα πέντε από τους 12 Γερμανούς να τραυματιστούν και να χρειαστεί η μεταφορά τους σε Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι πέντε τραυματίες είναι ελαφρά. Στο σημείο, λίγο μετά το επεισόδιο έφτασε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, ωστόσο οι νεαροί κουκουλοφόροι είχαν ήδη προλάβει να τραπούν σε φυγή στα γύρω στενά.
Από την Ασφάλεια εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, εάν όντως οι αυτοί οι Γερμανοί προέρχονται από τον νεοναζιστικό χώρο και αναμένεται να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την αυριανή συγκέντρωση, αλλά και για την αποφυγή αντιποίνων ή νέων τυχόν συγκρούσεων.
ADVERTISING

Δεν υπάρχουν σχόλια: