Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πόσα ευρώ σύνταξη παίρνουν κατά μέσο όρο οι βουλευτές


Το Δημόσιο επιβαρύνεται με 1,6 εκ. ευρώ το μήνα για συντάξεις σε πρώην βουλευτές. Η βουλευτική σύνταξη έχει μειωθεί κατά 60% από το 2010 και μετά
Adtech Ad
Στοιχεία για τις βουλευτικές συντάξεις διαβίβασε εγγράφως στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αποκαλύπτοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί 753 βουλευτικές συντάξεις μέσου μηνιαίου ύψους 2.118 ευρώ μεικτά.
AdTech Ad
Ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2015 το συνολικό κόστος των βουλευτικών συντάξεων ανέρχεται σε 1,6 εκ. ευρώ το μήνα και χορηγούνται σε πρώην βουλευτές ή επιζήσαντα μέλη των οικογενειών τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 60% τουλάχιστον. Ακόμη σημείωσε ότι δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 και μετά.
Επιπλέον ανέφερε για όσους εκλέγονται και πάλι βουλευτές μετά τη συνταξιοδότηση τους αναστέλλεται η χορήγηση της σύνταξης για όλο το διάστημα της νέας θητείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: