Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

H Lana Jade αποκαλύπτει τα ταμπού της βιομηχανίας του σεξ



Η Lana Jade υψώνει τη φωνή της υπέρ των συναδέλφων της στην πορνοβιομηχανία. Τι λέει για τις κακοποιήσεις και το δικαίωμα στη διαχείριση του σώματος σαν "εργαλείο" αποκόμισης χρημάτων
Adtech Ad
Μύθοι και πραγματικότητα για την βιομηχανία παραγωγής ταινιών ερωτικού περιεχομένου που γεμίζει τις τσέπες των παραγωγών και τα ταμία των studio δημιουργίας πορνό του πλανήτη. Μια πρωταγωνίστρια αποκαλύπτει πως είναι να εργάζεται κανείς στον "ροζ" χώρο, μπροστά από κάμερες και ανθρώπους που βιντεοσκοπούν τις ερωτικές περιπτύξεις. Η Lana Jade μιλάει για το σεξ χωρίς συναίσθημα, για το σεξ ως επάγγελμα, μιας και η ίδια εκτός από πορνοστάρ είναι και συνοδός πολυτελείας.

AdTech Ad

Στα 25 της χρόνια η Jade ζει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και θεωρείται ανερχόμενο αστέρι του πορνό. Σε συνέντευξη της στη Daily Mail Australia τοποθετείται για τα ζητήματα εκείνα που νοούνται για πολλούς, ως "γκρίζες ζώνες" ή ταμπού. Απομυθοποιεί στερεότυπα και παραδέχεται δεδομένα που λίγο πολύ, όλοι υποψιάζονται.
Σχετικά με το πώς γίνονται τα γυρίσματα, η νεαρή λέει πως οι σκηνές φιλμάρονται η μία μετά την άλλη και πως επί της ουσίας μέσα σε μία ημέρα μπορεί να έχει βγάλει την "υποχρέωση" της ακόμα και για τρεις διαφορετικές ταινίες.

  "Οι σκηνές γίνονται back to back. Η εταιρεία πληρώνει και κλείνει την τοποθεσία και οι πρωταγωνιστές βρίσκονται εκεί για δύο ή τρεις σκηνές που πραγματοποιούνται η μια μετά την άλλη. Πριν προχωρήσεις στη βιντεοσκόπηση, μιλάς με τους ανθρώπους της εταιρείας παραγωγής. Σε ρωτούν για τα όρια σου και τα θέτεις. Συμφωνείς για το τι θα κάνεις και τι όχι".
Βασικό στοιχείο είναι η ασφάλεια της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας. H Lana αναφέρει πως οι πρωταγωνιστές οφείλουν βάσει συμβολαίου να προσκομίσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους για HIV, οι οποίες πρέπει να έχουν γίνει μια βδομάδα πριν την έναρξη των γυρισμάτων. Αυτό συμβαίνει άλλωστε γιατί πολλά studio παραγωγής δεν κάνουν ταινίες στις οποίες οι πορνοστάρ τους χρησιμοποιούν προφυλακτικό.
Για την υπόθεση κακοποίησης γυναικών πορνοστάρ μετά τις καταγγελίες εναντίον του James Deen, η Jade λέει: "Δεν θυμάμαι καν πόσες φορές έχω ακούσει τη φράση: "Θα είσαι σε αυτή τη στάση". Το να είναι όμως κανείς μέσα στην βιομηχανία του σεξ δεν σημαίνει πως ο κόσμος έχει το δικαίωμα να μας κακοποιεί. Για κάποιον λόγο που δεν συμμερίζομαι η κοινωνία πιστεύει πως επειδή επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε το σώμα μας για να βγάζουμε χρήματα, εκχωρούμε και το δικαίωμα σε όποιον θέλει να μας κακοποιεί".

  Στη συνέχεια παραδέχεται πως η εργασία της στην πορνοβιομηχανία γίνεται για να συμπληρώσει το εισόδημα της. "Η βιομηχανία πορνό της Αυστραλίας εδρεύει στη Μελβούρνη και δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη συγκριτικά με την αντίστοιχη των ΗΠΑ ή της Ευρώπης. Δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά μόνο από το πορνό, το κάνεις συμπληρωματικά. Οι επαγγελματίες του πορνό εδώ, έχουν και άλλες δουλειές". Η βασική της δουλειά πάντως σχετίζεται και πάλι με το σεξ, μιας και είναι συνοδός πολυτελείας. "Για να κάνω καριέρα στο πορνό θα πρέπει να φύγω από τη χώρα μου", δηλώνει η νεαρή που σημειώνει ότι είναι "αυτοαπασχολούμενη".
Πώς "πουλάει" τον εαυτό της; "Σαν personal "brand" μέσω social media. Κυρίως μέσω Twitter. Είναι το καλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ για να προωθήσεις τις υπηρεσίες σου ανεξάρτητα, χωρίς "μεσάζοντες". Και το Instagram βοηθά", αναφέρει η Jade στην Daily Mail Australia. Να σημειωθεί εδώ πως το Twitter δεν "μπλοκάρει" τις γυμνές φωτογραφίες, κάτι που κάνει το Facebook.

  Στη συνέχεια της συνέντευξης της, η Lana καυτηριάζει τα στερεότυπα που συνδέονται με το πορνό. "Η μεγαλύτερη παρανόηση είναι ότι οι πορνοστάρ δέχονται πιέσεις ή έχουν αναγκαστεί να κάνουν αυτή τη δουλειά. Είναι δουλειά και κανείς δεν έχει επιλέξει να την κάνει επειδή εξαναγκάστηκε. Προσωπικά είμαι μορφωμένη, θεωρώ τον εαυτό μου ευφυή. Οι πορνοστάρ δεν είμαστε φιμωμένοι, ούτε παγιδευμένοι. Η δουλειά αυτή είναι επιλογή μου. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος. Κάνω κάτι που με ευχαριστεί και μου αποφέρει πολλά περισσότερα χρήματα απ' όσα θα έπαιρνα αν δούλευα 50 ώρες τη βδομάδα σε ένα γραφείο για κάποιο αφεντικό. Αν θέλουν να με κρίνουν γι' αυτό, ας το κάνουν".
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε αντίθεση με τη Lana, η παλαίμαχος του πορνό Bree Olson, σε πρόσφατη συνέντευξη της για το Real Women Real Stories, έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα στις νέες γυναίκες συμβουλεύοντας τες να μείνουν μακριά από τον πληρωμένο έρωτα.

  Όπως λέει, δυσκολεύεται να βρει εργασία μετά την απόσυρση της από το πορνό καθώς έχει στιγματιστεί από το παρελθόν της. "Όταν κυκλοφορώ εκεί έξω είναι σαν να αναγράφεται η λέξη "τσούλα" στο πρόσωπο μου. Έχω φτάσει στο σημείο να μη βγαίνω από το σπίτι γιατί δεν νιώθω αρκετά δυνατή να αντιμετωπίσω τον κόσμο. Με αντιμετωπίζουν σαν να είμαι παιδόφιλος. Δεν με αντιμετωπίζουν σαν μια γυναίκα που δούλευε στη βιομηχανία του σεξ. Μου συμπεριφέρονται σαν να έχω πρόθεση να κάνω κακό στα παιδιά", τονίζει η Olson. Τον ίδιο βέβαια στιγματισμό καυτηριάζει και η Jade, η οποία ζει αυτή την περίοδο τη δική της, μάλλον εφήμερη, "δόξα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: