Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Εξωραϊστικός Συλλόγος Λίμνης Ηραίου (εικόνες-video)



12983869_1815750805314974_3055669905476793717_o


Στο παίσιο της Πανελλήνιας δράσης «Let’s do it Greece» με φορέα υλοποίησης τον ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  
και  με τη συμμετοχή του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λίμνης Ηραίου , την Κυριακή στις 17 Απριλίου   στην Περαχώρα  Κορινθίας πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός της περιοχής.
Επίκεντρο των  προσπαθειών που έλαβε χώρα ήταν η απομάκρυνση των ρύπων που υπήρχαν περιμετρικά της λίμνης, του δίαυλου και  του  δρόμου στη διαδρομή Λίμνης-Αρχαιολογικού χώρου Ηραίου.Ταυτόχρονα με τον καθαρισμό, οι εθελοντές έβαψαν  παγκάκια και  ντουζιέρες.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού από τον γνωστό Σύλλογο Αυτοδυτών Λουτρακίου , το Crostaceo dive center και το καταδυτικό  κέντρο  Tech Diving Team Dive Center. Aπό τον βυθό ανελκύστηκαν 298 kg ανθρώπινης ρύπανσης…. σακούλες, κουτάκια αλουμινίου, κανό, σίδερα, γυάλινα αντικείμενα!!!!
Στο χώρο που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα έγιναν σχετικές ενημερώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο συγκεντρωμένος κόσμος που λόγω ημέρας ήταν πολύς, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή.
– Εκπρόσωπος από την ομάδα αυτοδυτών Λουτρακίου μίλησε  στα παιδιά για τον εξοπλισμό κατάδυσης και πως γίνεται η διαδικασία  ανέλκυσης ενός αντικειμένου από την θάλασσα.
– Οι εκπρόσωποι από το Μεσογειακό κέντρο αποκατάστασης Λουτρακίου. ενημέρωσαν  τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους για θέματα τραυματισμών και αντιμετώπισής τους.
Ακολούθησε μάθημα yoga για όλους στην πανέμορφη παραλία της λίμνης από την σχολή BODY AND MIND
Συντροφιά μας ήταν με τις μουσικές επιλογές του, ο Θώδης Μελέτης.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 80 άτομα από μέλη μας , επαγγελματίες της περιοχής, από το τμήμα  καθαριότητας  του Δήμου, την Ένωση φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, τον Σύλλογος Γονέων Σχολείων Περαχώρας , τον Α.Ο Περαχώρας, εκπρόσωπων του Συλλόγου διδασκόντων Δημοτικού  Περαχώρας, την Ευρυνόμη ΜΚΟ , το Σ.Ε.Ο Λουτρακίου  και τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Λουτρακίου.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας : Κάβα Παπαδημητρίου,Ζαχ/στεια Λέκκας,Ταβέρνα Λίντο , Villa Armonia,  Κάβα  Bodega, χωματουργικά Αϊβαλιώτη και Φιλιάνδρα
Η ομαδική & εθελοντική  αυτή προσπάθεια  στέφτηκε για άλλη μια χρονιά με επιτυχία  και είχε ως αποτέλεσμα η λίμνη  μας, να λάμψει πραγματικά !!!
Ευχαριστούμε θερμά και  πάλι όλους τους φορείς και εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή και  ευχόμαστε σύντομα να ανταμώσουμε και πάλι σε επόμενο εθελοντικό καθαρισμό.

Συγχαρητήρια σε όλους  μας για το άριστο αποτέλεσμα!




ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: