Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Μηχανή του Χρόνου: Που βρίσκεται το 'νησί της ευδαιμονίας' με το πιο εξωγήινο τοπίο στη ΓηΣτο μοναδικό αυτό νησί φύονται περίεργα δέντρα, που μοιάζουν με ομπρέλες, ελέφαντες και γιγαντιαία μανιτάρια. Διάβασε πού ακριβώς βρίσκεται (Pics)
Adtech Ad
Από τη mixanitouxronou.gr: Στον Ινδικό ωκεανό υπάρχει ένα νησί που είναι μοναδικό στον κόσμο. Εκεί φύονται μερικά από τα πιο παράξενα δέντρα που υπάρχουν στη γη. Για το λόγο αυτό το αποκαλούν και μέρος των εξωγήινων. Έχει αμμώδεις παραλίες, σπηλιές, ρέματα, καταγάλανα νερά και ένα βραχώδες κόκκινο τοπίο.
AdTech Ad
Λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι απομονωμένο από τον πολιτισμό. Βρίσκεται κοντά στη Σομαλία και στην αφρικανική Ήπειρο. Το νησί ανήκει σε ένα σύμπλεγμα 4 νησιών της Υεμένης, που έχουν γίνει γνωστά για την ιδιαίτερη βλάστηση τους, καθώς τα περισσότερα φυτά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.  Τον 1ο αιώνα μ. Χ.  το νησί αναφέρεται σε ελληνικό ναυτικό βοήθημα με το όνομα Διοσκουρίδα.

  Ονομάζεται Σοκότρα, που στη σανσκριτική γλώσσα της Ινδίας σημαίνει ευδαιμονία και σίγουρα η φύση επιβεβαιώνει την ονομασία του. Μια από τις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού είναι τα δέντρα που μοιάζουν άλλοτε με πόδια ελέφαντα η μανιτάρια και άλλοτε με ομπρέλες.
Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι τα γκρι δέντρα (abenium obesum) που όπως λένε μοιάζουν με πόδι ελέφαντα. Έχουν χοντρούς κορμούς και μικρά κλαδιά με ανθισμένα ροζ λουλούδια. Το πιο γνωστό και πολυφωτογραφημένο δέντρο του νησιού είναι το δέντρο του Αίματος του δράκου (dragon tree), το οποίο πήρε το όνομα του από τους κόκκινους καρπούς που παράγει.

  Οι καρποί του αποτελούν τροφή για τα πουλιά και τον 18ο αιώνα τη ρητίνη από τα δέντρα τη χρησιμοποιούσαν και για βερνίκι στα βιολιά. Το δέντρο έχει πυκνά κοντά κλαδιά που το κάνουν να μοιάζει με ομπρέλα ή με γιγαντιαίο μανιτάρι. Τα κλαδιά του είναι τεντωμένα ώστε να μπορούν να υγρανθούν από την ομίχλη. Ένα άλλο ιδιαίτερο δέντρο στη Σοκότρα είναι το Dendrosicyos, που ο κορμός του μοιάζει με μπουκάλι νερού. Έχει διάμετρο ένα μέτρο και πολυάριθμα μικρά κλαδιά.
Η Σοκότρα δεν έχει μόνο περίεργη χλωρίδα, αλλά και πανίδα, καθώς πολλά παράξενα ζώα όπως μια θαλάσσια κάμπια που φτάνει τα τέσσερα μέτρα μήκος και πουλιά που ζουν στα νησί, ανάμεσα τους 140 διαφορετικά είδη πουλιών εκ των οποίων τα 10 είναι μοναδικά στον κόσμο.

Μέχρι πρόσφατα το νησί δεν είχε ούτε δρόμους και οι κάτοικοι ζούσαν τελείως απομονωμένοι ασχολούμενοι με το ψάρεμα και την γεωργία. Τα τελευταία χρόνια το μέρος αναπτύχθηκε κυρίως για οικοτουρισμό λόγω της άγριας ομορφιάς του, την σπάνια βλάστηση και την ηρεμία που προσφέρει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: