Ωραίο το φρέσκο ψαράκι και το ουζάκι στα
ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, αλλά εμείς αυτή τη φορά είπαμε να ζήσουμε
μια διαφορετική παραθαλάσσια γαστρονομική εμπειρία, με πιο ιδιαίτερη
κουζίνα, δροσερά κοκτέιλ, σύγχρονη μουσική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
Γι’ αυτό και πήραμε το δρόμο για Λουτράκι, για ένα restaurant-club πλάι
στο κύμα που εγγυάται όλα τα παραπάνω, με άρωμα διακοπών.
Μια ανακαίνιση, μια καινούργια, δυνατή συνεργασία
στην κουζίνα και ένα όνομα που ξεχωρίζει στην εστιατορική και νυχτερινή
σκηνή του Λουτρακίου, ήταν αρκετά για να μας κάνουν να βάλουμε στην
τσάντα μας ψάθα και αντηλιακό και να κατευθυνθούμε προς τα εκεί, μια
μέρα που το θερμόμετρο είχε πιάσει κόκκινο και η Αθήνα έμοιαζε να σε
έδιωχνε βίαια. Βασικός μας στόχος ήταν να περάσουμε μια καλοκαιρινή
ημέρα στη θάλασσα κι όταν θα ερχόταν η ώρα της… μεγάλης πείνας μετά το
μπάνιο, να περάσουμε από το Cocoon του Λουτρακίου για
φαγητό, δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό από τα καθιερωμένα τηγανητά
καλαμαράκια και τη χωριάτικη σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Ο λόγος,
βέβαια, που το Cocoon μπήκε ψηλά στις επιλογές μας, παρ’ όλο που
πρόκειται για μαγαζί δεκαετιών, ήταν αφενός το νέο του ανακαινισμένο πρόσωπο για τη σεζόν και αφετέρου η καινούργια του συνεργασία με τον δημοφιλή σεφ, Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας. Μαγιό, αντηλιακό, πετσέτα, μπόλικη όρεξη και φύγαμε για Λουτράκι.
Η ατμόσφαιρα του Cocoon όταν πέφτει η νύχτα
Προτιμώντας τη χαλάρωση, επιλέξαμε το Σάββατο απόγευμα, καθίσαμε στους καναπέδες και ρίξαμε μια ματιά στο μενού: η ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα και η ελληνική έμπνευση κυριαρχούν από τα ορεκτικά, μέχρι τις σαλάτες και τα κυρίως, χωρίς όμως να λείπει το «παιχνίδι» στις γεύσεις και τους συνδυασμούς, αλλά και οι επιρροές από διεθνείς κουζίνες. Πρώτα, βέβαια, ήρθαν τα κοκτέιλ, το γλυκό και φρουτώδες Frozen Cox Daiquiri και το πιο όξινο και βοτανικό Herbal Fresh, για να μας κρατήσουν λίγη δροσερή παρέα, μέχρι να καταφτάσουν οι επιλογές μας και δεν είχαμε παράπονο –τα κατάφεραν.
Μαστέλο Χίου με μαρμελάδα γλυκοκολοκύθας
Η σαλάτα εξαφανίστηκε γρήγορα, το μαστέλο ακόμα γρηγορότερα και παρά τον κόσμο που πηγαινοερχόταν από την παραλία, η μουσική και η ατμόσφαιρα του Cocoon παρέμενε ξεκούραστη, πριν έρθει το βράδυ και το μέρος μεταμορφωθεί σε club μετά τη 1, όπως συνηθίζει κάθε βράδυ, με djs, live μουσικές και κόσμο –επώνυμους και μη- να έρχεται από μακριά για μια δόση διασκέδασης στο νυχτερινό Λουτράκι.
Παπαρδέλες, κοτόπουλο, chorizo, κρέμα σε ένα πιάτο όλο φρεσκάδα
Info
Cocoon, Ποσειδώνος 2, Λουτράκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου