Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Οι Κούρδοι χορεύουν Πυρρίχιο πριν κατατροπώσουν τους τζιχαντιστές στην Μανμπίτζ!


    
Νικητήριους πυρρίχιους χορεύουν οι Κούρδοι αντάρτες μέσα στην πόλη Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, την οποία έχουν σχεδόν πλήρως απελευθερώσει από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).



Η εκστρατεία για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ ξεκίνησε στις 31 Μαΐου από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η πόλη, που στα ελληνιστικά χρόνια μετονομάστηκε σε Ιεράπολης, είναι στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Μανμπίτζ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, στα βορειοδυτικό της επαρχίας του Χαλεπιού, και οι τζιχαντιστές τη χρησιμοποιούσαν ως πρώτο σταθμό υποδοχής των ξένων εθελοντών που έρχονταν, μέσω Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Με την πολιορκία της Μανμπίτζ και την αναμενόμενη απελευθέρωσή της το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τον «έξω κόσμο» μέσω Τουρκίας.

Ο πληθυσμός της Μανμπίτζ αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους.

Επικρατούσα θρησκεία στην πόλη είναι το σουνιτικό Ισλάμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την πόλη, οι τζιχαντιστές έχουν περιοριστεί σε λιγότερο από το 3% της έκτασής της.

Δεν είναι περισσότεροι από 100 ένοπλοι και έχουν μαζί τις οικογένειές τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κρατάνε και πολλούς αμάχους ως ομήρους.

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν και χορεύουν τους πυρρίχιους για να τους σπάσουν το ηθικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: