Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Απάντηση Γιώργου Γρηγοράκου σε δημοσίευμα που χαρακτηρίζει ξενοφοβικούς και μικρόψυχους τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων




 Ξενοφοβικούς, μικρόψυχους και διακατεχόμενους από έλλειψη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κατηγορεί με ένα συκοφαντικό και προσβλητικό άρθρο που αναρτήθηκε προσφάτως στο efsyn.gr ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης τόσο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων αλλά κυρίως με το πνεύμα γραφής του κατηγορεί τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων...


Ο “Δημοσιογράφος” κ. Δημήτρης Αγγελίδης, ο οποίος μέσα από τις δομικές αντιφάσεις του, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τους προβληματισμούς και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας η οποία όπως είναι φυσικό αντιτίθενται στις απόψεις του, δε διστάζει προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα, να συκοφαντήσει, να προσβάλλει και να υβρίσει τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων, που αντιδρούν μαζικά στη δημιουργία ενός τεράστιου καταυλισμού 1.100 και πλέον ψυχών στην περιοχή.

Οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων, όπως είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ο εν λόγω δημοσιογράφος, ενέταξαν στις κοινωνικές τους δομές τις ορδές των μεταναστών την δεκαετία του ’90 και ουδέποτε συμπεριφέρθηκαν μικρόψυχα ή ρατσιστικά απέναντί τους. Άλλωστε εάν είχε μπει στο κόπο να κάνει την απαιτούμενη έρευνα, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική του ιδιότητα, θα διαπίστωνε από τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και από εκείνους της 2ης και 3ης πλέον γενιάς την αλληλεγγύη την οποία επέδειξε η τοπική κοινωνία στους βασανισμένους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

Μέσα από το λιβελογράφημα του και την απίθανη επιχειρηματολογία του ο κ. Αγγελίδης παρέλειψε να μας ενημερώσει:

-Για την αλλοίωση κατά 25% τουλάχιστον που θα υποστεί ο χαρακτήρας του πληθυσμού της περιοχής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ήδη αλλοιωμένη σύνθεση του λόγω της κατάρρευσης του πρώην ανατολικού μπλοκ την δεκαετία του ’90.

-Γιατί τεχνηέντως τους χαρακτηρίζει όλους, πρόσφυγες και δεν κάνει λόγο και για μετανάστες;

- Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι 1.100 πρόσφυγες; Αυτή η επιλογή δεν αποτελεί ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί τους;

-Ποιοί και με πιο τρόπο έκαναν τις συνεννοήσεις με τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων ερήμην της τοπικής κοινωνίας, όταν κάποιοι από τους τελευταίους ορκίζονταν δημόσια ότι δεν ξέρουν τίποτα;

-Ποιες θα είναι οι ευεργετικές για την περιοχή δραστηριότητες των προσφύγων / μεταναστών;

-Για πιο λόγο δικαιολογεί με τέτοιο πάθος τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θελερίτη και Ψυχογιού; Μήπως και αυτοί συμπαρατάσσονται με τις απόψεις του “δημοσιογράφου” και των κατ’ ευφημισμόν “Αλληλέγγυων” στην δημιουργία καταυλισμού προσφύγων /μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους, αλλά αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος προτιμούν να κρύβονται στο κρησφύγετο που τους παρέχει ο συντάκτης του άρθρου; Εφόσον είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις γιατί δεν έλαβαν θέση έστω και με μια επιστολή τους;

Πέραν των ανωτέρω αναπάντητων ερωτημάτων αποτελούν ήσσονος σημασίας για τον δημοσιογράφο τα θέματα καθημερινότητας, τα οποία ήδη και χωρίς να έχει ακόμη υλοποιηθεί το σχέδιο εγκατάστασης προσφύγων / μεταναστών στην πόλη, προκαλούν αναταραχές στον κοινωνικό της ιστό. 
Θέματα όπως:

-Της υδροδότησης
Αποτελεί μείζον θέμα για τους κατοίκους χρόνια τώρα, καθώς μαστίζονται κυρίως τους θερινούς μήνες από την έλλειψη επαρκούς υδροδότησης. Δεν είδαμε όμως να δείξει την αλληλεγγύη του και την συμπαράσταση του στους κατοίκους που στερούνται του βασικού αγαθού όπως είναι το νερό. Βεβαίως για την υδροδότηση του καταυλισμού των προσφύγων/μεταναστών έσπευσε να δώσει και λύση μέσω αφαλάτωσης, αγνοώντας τι χρειάζεται μέχρι να υλοποιηθεί η λειτουργία μιας μονάδας αφαλάτωσης η οποία θα εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους.

-Της ασφάλειας
Στην πόλη υφίσταται αστυνομικό τμήμα υποστελεχωμένο που δεν μπορεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του να καλύψει ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις ασφάλειας των κατοίκων με την εγκληματικότητα να γνωρίζει μεγάλη “άνθηση”.

-Της υγειονομικής περίθαλψης
Το υφιστάμενο ιατρικό κέντρο υπολειτουργεί εδώ και χρόνια

-Της παιδείας
Τα παιδιά των προσφύγων / μεταναστών θα παραμείνουν εντός του καταυλισμού αμόρφωτα ή θα ενταχθούν στα σχολεία της πόλης;

Τελικά πολλά ξέχασε να αναφέρει στο άρθρο του ο “αλληλέγγυος δημοσιογράφος”. Κυρίως όμως απέκρυψε ότι αυτό που τελικά ενδιαφέρει τόσο τον ίδιο όσο και αυτούς που κρύβονται πίσω από την αρθρογραφία του είναι να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, στην προσπάθειά τους να αδειάσουν περιοχές όπως αυτή του δήμου Ελληνικού και να δημιουργήσουν τεράστιες αποθήκες ανθρώπινων ψυχών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων αλλά τη διόγκωση των προβλημάτων των ίδιων των μεταναστών/προσφύγων.

Οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων ήταν, είναι και θα είναι πάντα αληθινοί αλληλέγγυοι σε όσους έχουν την ανάγκη τους, αδιαφορώντας όπως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν για το χρώμα του δέρματος, τη γλώσσα ή τη θρησκεία όποιου έχει την ανάγκη τους. Δεν πρόκειται όμως να ενεχυριάσουν το μέλλον των παιδιών τους για πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και ας πάψουν επιτέλους τα «παπαγαλάκια» να εξυπηρετούν τα κάθε είδους συμφέροντα εις βάρος του λαού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο
http://www.eglimatikotita.gr/2011/12/blog-post_3232.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: