Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

" ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ





Παρατηρώντας το φαινόμενο των λουκέτων αγάπης (love locks) που λαμβάνει χώρα τα  τελευταία 13 χρόνια στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου
όπως το Μιλάνο, το Παρίσι, τη Φλωρεντία και το Δουβλίνο καθώς και την παγκόσμια κίνηση που συγκεντρώνει, μια παρόμοια εκδήλωση  έγινε  και στη γέφυρα του ισθμού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου του 2014  Σύμφωνα με τον θεσμό των λουκέτων αγάπης, η αγάπη σε όλες της τις μορφές, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μπορεί να «κλειδωθεί» με την τοποθέτηση ενός λουκέτου συνήθως κοντά σε κάποια γέφυρα ή ποταμό και στην συνέχεια με το ρίξιμο των κλειδιών στο νερό. Με αφορμή την ύπαρξη στην περιοχή μας, μιας από τις πιο ιστορικές γέφυρες αποφασίστηκε να γίνει πραγματικότητα ο θεσμός των Love Locks και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ισθμό της Κορίνθου. Με σκοπό  την προσέγγιση χιλιάδων τουριστών, αλλά και την προβολή της περιοχής μας παράλληλα εκτός και εντός ελληνικού εδάφους.
Ο Ισθμός  μετατράπηκε  σε ένα ρομαντικό σημείο συνάντησης με την τοποθέτηση του πρώτου λουκέτου αγάπης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εμείς  βρήκαμε το βίντεο και σας το παρουσιάζουμε
 Κυριακή 16 Φεβρουαρίου  2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια: