ΒΡΕΘΗΚΕ ένα ΚΟΧΥΛΙ με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ περίπου 500.000 χρονών (εικόνες)
Τι θα λέγατε αν πριν από πεντακόσιες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν «πρωτόγονοι» άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να γράψουν; Οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, πάνω σε αυτή την ανακάλυψη. Και τι θα λέγατε αν τα γράμματα αυτά είναι… Ελληνικά; ! ! !
Η έρευνα που διεξήχθη σε ένα κέλυφος μαλάκιου, που χρονολογείται μεταξύ 430.000 και 540.000 χρόνων, το οποίο βρέθηκε εδώ και πάνω από έναν αιώνα στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας, αποκάλυψε ότι περιέχει το παλαιότερο χαρακτικό που έχει βρεθεί ποτέ και ότι ήταν σχεδόν σίγουρα χαραγμένο από έναν Homo Εrectus, έναν πρώιμο και πρωτόγονο, σύμφωνα με την επίσημη επιστήμη, πρόγονο του ανθρώπου που εμφανίστηκε πριν από περίπου 1.900.000 χρόνια και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 150.000 χρόνια.
Η Josephine Joordens, μία μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία, και οι συνεργάτες της, δημοσίευσαν ένα έγγραφο στις 3//9/2014 στο περιοδικό Nature, αποκαλύπτοντας ότι η ανακάλυψη παρέχει ενδείξεις για κάποια συμβολική δράση και δείχνει ότι «η χάραξη αφηρημένων μοτίβων ήταν στη σφαίρα της γνωστικής λειτουργίας και ελέγχου νευροκινητικής του Ασιατικού Homo Erectus . »
Ενώ για πολλούς το συγκεκριμένο εύρημα μπορεί να φαίνεται έκπληξη, ωστόσο αμφισβητεί τις συμβατικές προοπτικές για την εξέλιξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Εμείς, όμως, εδώ στο diadrastika.com θα το πάμε και λίγο πιο πέρα, καθώς θεωρούμε ότι διακρίνoυμε κάποια γράμματα τα οποία μοιάζουν να είναι ελληνικά: το γράμμα Η ή τον αριθμό 4, και το γράμμα Μ. Φυσικά, μπορεί να κάνουμε λάθος και τα «γράμματα» να ήταν πράγματι αφηρημένα σχέδια, ίσως, περισσότερο για το Μ ως ένα απλό ζιγκ-ζαγκ. Ωστόσο επιμένουμε στην άποψή μας και, ενδεχομένως, να υπάρχουν και άλλα γράμματα.
Την άποψη αυτή βασίζουμε στην σιγουριά ότι το ελληνικό αλφάβητο προηγήθηκε όλων των υπολοίπων, καθώς κάποτε υπήρξε ένας αρχαίος παγκόσμιος ελληνικός πολιτισμός.
Σην φωτογραφία που ακολουθεί, με κόκκινο χρώμα είναι οι ευδιάκριτες γραμμές στο κοχύλι. Με κίτρινο αποδώσαμε την συνέχεια των γραμμών που δεν φαίνονται καθαρά, λόγω κάποιας φθοράς που υπέστη.
diadrastika.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου