Σπάνια υλικά και δυσεύρετες πρώτες ύλες ανά τον κόσμο δημιουργούν γκουρμέ γεύσεις που κοστίζουν μια μικρή -ή μεγάλη- περιουσία, με ωστόσο πολλούς λάτρεις του καλού φαγητού να είναι πρόθυμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα απολαύσουν...
Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο ακριβά πιάτα ανά τον κόσμο...
Ομελέτα 1.οοο δολαρίων
Το ξενοδοχείο “Le Parker Meridien Hotel” στη Νέα Υόρκη προσφέρει στο πρωινό του την ακριβότερη ομελέτα στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένη από βιολογικά αβγά, κομμάτια αστακού και μαύρο χαβιάρι, ενώ “απαγορεύεται” να αφήσετε έστω και μία πιρουνιά! Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού κάθε μπουκιά της αποτελεί μια… γερή ανάληψη από την τράπεζα!
Μπριζόλα Wagyu
Η ράτσα των βοοειδών Wagyu έχει μια ιδιαιτερότητα: Οι αγελάδες τρέφονται με μπίρα (!) και δέχονται υπηρεσίες… μασάζ, με σκοπό το κρέας τους να είναι περισσότερο τρυφερό και ζουμερό κατά το ψήσιμο. Επιπλέον, οι επαγγελματίες των τροφίμων υποστηρίζουν ότι οι μπριζόλες Wagyu είναι αρκετά λιπαρές, με αποτέλεσμα να διαθέτουν άριστη γεύση και το κρέας τους να… λιώνει στην κυριολεξία στο στόμα! Προσοχή: Η μερίδα είναι αυστηρά για ένα άτομο και κοστίζει 2.800 δολάρια.
Samundari Khazana
Στην Ινδία συνηθίζουν να παρασκευάζουν πολλά πιάτα “κάρι”, που είναι στην ουσία ποικιλίες βρασμένων θαλασσινών. Το ακριβότερο κάρι του κόσμου σερβίρεται σε μια μπρασερί στη Βομβάη και ονομάζεται “Samundari Khazana” ή αλλιώς ” Θαλασσινός Θησαυρός”. Περιλαμβάνει χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, αστακό και βρώσιμα κομμάτια χρυσού! Για να το απολαύσετε αρκεί να διαθέσετε το ποσό των 3.200 δολαρίων για μία μερίδα!
Pizza Royale 007
Ποιος δεν αγαπά την πίτσα; Οι Ιταλοί, ειδικοί της πίτσας, δημιούργησαν την περίφημη Pizza Royale 007, η οποία μπορεί με μια πρώτη ματιά να μοιάζει με συνηθισμένη πίτσα, αλλά δεν είναι. Η ζύμη παρασκευάζεται από ένα ειδικό “οργανικό” φύλλο κρούστας, στην επιφάνεια του οποίου απλώνεται σάλτσα ντομάτας sunblush. Στη συνέχεια εμπλουτίζεται με καπνιστό σολομό, ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων, γεγονός που την κατατάσσει στα ακριβότερα φαγητά στον κόσμο, αφού το μικρό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια!
Καρπούζι Densuke
Αυτό το εξαιρετικό καρπούζι δεν πωλείται με το “κομμάτι” αλλά με τη “φέτα”! Ευδοκιμεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία και κυρίως στο νησί Χοκάιντο, και είναι ακριβό λόγω της σπανιότητάς του. Το βάρος του φτάνει τα 17 κιλά και η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στη γεύση: Τραγανή και σκληρή σάρκα αλλά ταυτόχρονα ζουμερή και απίστευτα γλυκιά. Στην Ιαπωνία αποτελεί ένα από τα ακριβότερα δώρα… σε γάμους ή γενέθλια, αφού κοστίζει 6.100 δολάρια/τεμάχιο.
Πεπόνι Yubari
Έχει τέλειες “αναλογίες” και υπέροχη γεύση. Δεν είναι ένα συνηθισμένο πεπόνι αλλά ένα… έργο τέχνης. Απίστευτη γλυκύτητα, ζουμερή σάρκα και εκπληκτικό πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα. Καλλιεργείται στην περιοχή Yubari (σ.σ. εξ ου και το όνομα), όπου, όπως πιστεύεται, το ηφαιστειακό έδαφος είναι “υπεύθυνο” για την αμίμητη γεύση του. Κοστίζει 23.000 δολάρια το τεμάχιο!
Χαβιάρι Almas
Η λέξη “Almas” σημαίνει “διαμάντι” και ταιριάζει απόλυτα με το ακριβότερο χαβιάρι στον κόσμο. Χώρα προέλευσης είναι το Ιράν, ενώ το μοναδικό κατάστημα στον κόσμο όπου πωλείται το χαβιάρι “Almas” είναι το “Caviar House & Prunier” στο Λονδίνο. Συσκευάζεται σε ολόχρυσο κουτί 24 Καρατίων, ενώ η τιμή του κιλού αγγίζει τα 25.000 δολάρια. Προσοχή: Η διάρκεια ζωής του είναι ένας χρόνος!
Ιταλική λευκή τρούφα Alba
Αναδίδει ένα άρωμα… χώματος, ριζών δέντρων και παλαιωμένου τυριού, αλλά παρόλα αυτά είναι το απόλυτο γαστρονομικό αντικείμενο του πόθου! Η λευκή ιταλική τρούφα είναι γνωστή για τις αφροδισιακές της ιδιότητες και την εξαιρετική της γεύση. Είναι το πιο ακριβό φαγητό στον κόσμο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί. Καταναλώνεται αυστηρά ωμή και ποτέ μαγειρεμένη, καθώς χάνει όλη της τη γεύση κατά το μαγείρεμα, κατά προτίμηση κομμένη σε λεπτές φέτες πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι. Η τιμή του κιλού αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 160.000 δολαρίων!!
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου