Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Θάνος Πλεύρης: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν - Σε τι ελπίζουν οι γιατροί


Θάνος Πλεύρης: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν - Σε τι ελπίζουν οι γιατροί

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΕ ΣΗΨΑΙΜΙΑ

Το νεαρό της ηλικίας του πρώην βουλευτή ελπίζουν πως θα έχουν σύμμαχο οι γιατροί, οι οποίοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Θάνου Πλεύρη.
Ο 39χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής, νοσηλεύεται από την Κυριακή (13/11) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής, όπου και εισήχθη με σηψαιμία.
Είναι διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει μεν κρίσιμη όμως η σταθερότητα που εμφανίζει φέρεται να είναι ένα θετικό σημάδι.
Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες Τρίτη (15/11) αναφέρει ότι «ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».
Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα καταπολεμάει κάποια σοβαρή λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Εάν ένας ασθενής έχει σηψαιμία τότε πιθανότατα αυτό συνοδεύεται από χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. Αυτή η κατάσταση αναφέρεται και ως «σηπτικό σοκ» και μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως αποτέλεσμα του ίδιου του αμυντικού συστήματος του σώματος, είτε από τοξικές ουσίες, που παράγονται από κάποιον μολυσματικό παράγοντα, όπως βακτήρια, ιούς, ή μύκητες.
Όπως όλα δείχνουν, το μικρόβιο προσέβαλε τον Θάνο Πλεύρη κατά τη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί πριν μερικές ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του και τους θεράποντες ιατρούς, ο ασθενής είχε επισκεφθεί για το αγγειοχειρουργικό πρόβλημα ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αττικής και ένα μεγάλο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές στην Αθήνα.


Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.
Οι γιατροί, αν και υπογραμμίζουν πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και πως οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας του πρώην βουλευτή, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ο 39χρονος δικηγόρος άρχισε να ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή ενώ βελτιώθηκε και το οξυγόνο του.
Από νωρίς το πρωί, συνάδελφοι και φίλοι μεταβαίνουν στο Ιατρικό Κέντρο και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του κ. Πλεύρη και εύχονται περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: