Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοί θα διεκδικήσουν το επιμελητήριο Κορινθίας-Τα ονόματα!


Μπήκαμε επίσημα στην τελική ευθεία των εκλογών των επιμελητηρίων.
Για το επιμελητήριο Κορινθίας, αυτές οι εκλογές έχουν πολύ ενδιαφέρον γιατί θα κρίνουν και πολιτικές εξελίξεις.

Τι έχουμε σαν δεδομένο;
Πρώτον υπάρχει μία υποψηφιότητα που είναι δεδομένη και αυτό ούτε αλλάζει μα ούτε και έχει περιορισμούς.
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Ραψωματιώτης έχει επίσημα ανακοινώσει την κάθοδο του χωρίς κομματική στήριξη. Στην πράξη όμως θα έχει την στήριξη του λεγόμενου "Δημοκρατικού τόξου", αλλά δεν θα έχει την στήριξη του δημάρχου Κορινθίων με το οποίο οι σχέσεις του είναι κακές.
Δεύτερον, δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει και αν θα κατέβει ο Βασίλης Νανόπουλος.
Αν κατέβει έχει υψηλές πιθανότητες να κερδίσει αλλά θα δώσει και μία πρόωρη δημοτική μάχη με αντίπαλο το δημαρχείο Κορίνθου. Αυτό είναι κάτι που το θέλει;
Και αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μισοί ψηφοφόροι είναι απο τον δήμο Κορνθίων καταλαβαίνει ακνείς την παρέμβαση που θα έχει ο δήμος.
Ηδη όμως έχουν αναπτυχθεί και άλλες υποψηφιότητες τις οποίες έχουμε παρουσιάσει.
Ο καθηγητής Τάκης Λουζιώτης έχει την στήριξη παραγόντων της ΝΔ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να περάσει στον χώρο του Νανόπουλου, διότι του χρεώνουν ότι στις δημοτικές εκλογές του 2014 στήριξε τον Πνευματικό, ο οποίος ακόμα λέει καλές κουβέντες για αυτόν.
Ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Πιτσάκης, είναι μία εντελώς νέα υποψηφιότητα την οποία εκτός της ΝΔ στηρίζουν με θέρμη και στελέχη άλλων πολιτικών χώρων ακόμα και σύμβουλοι του Πνευματικού, ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Βασίλη Νανόπουλο.
Η υποψηφιόητα Πιτσάκη είναι μία άγνωστη παράμετρος στις εκλογές του επιμελητηρίου με δεδομένο ότι στενοί του συνεργάτες δηλώνουν ότι δεν θα κάνει πίσω και ετοιμάζει συνδυασμό.
Στις παραπάνω υποψηφιότητες το Street life, αποκαλύπτει και ένα ακόμα όνομα που μπορεί να μην έχει βγεί στο προσκήνιο αλλά συζητιέται πολύ στην Κόρινθο.
Ο ιδιοκτήτης της Autovision Σωτήρης Μουρίκης, μέχρι τώρα έχει αντισταθεί στις πιέσεις και παραινέσεις φίλων του και επιχειρηματιών και σταθερά αρνείται να μπεί στην κούρσα του επιμελητηρίου. Ομως είναι απο την Δυτική Κορινθία κάτι που του δίνει έξτρα μπόνους, έχει ισχυρούς φίλους στην Κόρινθο και είναι γνωστός σε όλο τον νομό. Οσο και να μην ενδιαφέρεται αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι όσο θα πλησιάζει ο καιρός θα έχει τις ίδιες αντιστάσεις.
Η εκλογική μάχη μόλις ξεκίνησε και έχει μπροστά της 7 μήνες με πολύ ενδιαφέρον...! 
street life

Δεν υπάρχουν σχόλια: