Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Τρώμε ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Πώς Θα Ξεχωρίσετε Τις Μεταλλαγμένες Ντομάτες Σε 2 Απλά Βήματα


Οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο λένε ότι πρέπει να τρώμε πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά. Ναι, έχουν δίκιο – αλλά το κακό είναι ότι η αγορά είναι υπερφορτωμένη με γενετικά τροποποιημένα προϊόντα! Πολλές διαφορετικές μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι αυτοί οι τύποι φρούτων και λαχανικών μπορούν να προκαλέσουν πραγματικά άσχημες παρενέργειες για την υγεία μας γενικότερα.

Και η πραγματική και άσχημη αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στα μεταλλαγμένα και μη τρόφιμα. Όμως, δεν πρέπει να ανησυχείτε, διότι σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε έναν εύκολο τρόπο που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ποιες ντομάτες είναι αυτές που πρέπει να αποφεύγετε.
Πόσο Ασφαλή Είναι Τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα;
Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στην υγεία και την ασφάλεια των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων – βιομήχανοι και επιστήμονες που υποστηρίζουν τα ΓΤΠ (Γενετικά Τροποποιημένα Προϊόντα) και άλλοι που πιστεύουν ότι είναι επιβλαβή.
Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με τοξικές και αλλεργικές αντιδράσεις, άρρωστα, στείρα και νεκρά ζώα, και βλάβες σχεδόν σε όλα τα ζωτικά όργανα των ζώων που μελετήθηκαν σε εργαστήρια.
Οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες δεν θεωρούν ότι τα ΓΤΠ είναι ασφαλή. Σημείωση: Σε τουλάχιστον 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί ή άμεσες απαγορεύσεις στην παραγωγή και πώληση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Σήμανση Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Εδώ είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε – τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται με τον συνήθη τρόπο (με την έγχυση χημικών ουσιών) επισημαίνονται με έναν κωδικό που αποτελείται από 4 ψηφία.
Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά έχουν μια τιμή με έναν κωδικό που αποτελείται από 5 ψηφία, αρχίζοντας με τον αριθμό 9. Τα γενετικά τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν μια τιμή με έναν κωδικό που αποτελείται από 5 ψηφία, ξεκινώντας από τον αριθμό 8.
Σημείωση: Αυτές οι συμβουλές είναι πολύ σημαντικές, πιθανώς εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή, πάνω από το 80% των επεξεργασμένων τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τροποποιηθεί γενετικά. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται η παραγωγή και πώληση ΓΤΠ. Αυτές οι χώρες είναι η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: