Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

KOPINΘΟΣ :Γιώργος Τζαβάρας, ηθοποιός,σκηνοθέτης . Γράφει η Μίνα Γιαννούλη(φωτογραφίες)

γ6


Γράφει η Μίνα Γιαννούλη
Ο Γιώργος Τζαβάρας μας συστήνεται με την τωρινή του ιδιότητα ως σκηνοθέτης στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου


 Ο κινηματογράφος τον γοήτευε από μικρό παιδί. Ο ίδιος δηλώνει στην οικογένειά του πως θέλει να γίνει ηθοποιός. Ο πατέρας του σε ηλικία δώδεκα ετών τον πηγαίνει σε θεατρική σχόλη στην Αθήνα. Τον περιγράφει έναν τρυφερό, δημοκράτη άνθρωπο, που ενθάρρυνε τα παιδιά του να κυνηγούν τα όνειρά τους. Όπως και έκανε. Σπούδασε σκηνοθεσία, θέατρο δρόμου στη Λιών (Γαλλία), θέατρο κούκλας, κουκλοθέατρο. Στην πολυετή καριέρα του ευτύχησε να γνωρίσει μεγάλους και σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης.
γ3
γ5
Ξεκίνησε με την ηθοποιία και τα τελευταία 24 χρόνια διευθύνει και σκηνοθετεί στο  Δ.Θ Κορίνθου με κριτήριο την αγάπη του για την τέχνη και όχι την εμπορικότητα. Έχει ανεβάσει πάνω από τριάντα πέντε έργα και έχει αποσπάσει 35 βραβεία με πέντε μόνο συμμετοχές. Το θέατρο ως μορφή τέχνης δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια. Παράγει πολιτισμό, αξίες, μορφώνει και δημιουργεί νέους κόσμους.
γ7
   Πέτρος Φυσσούν , Γιώργος Τσαβάρας    
γ8
                                                                             Γιώργος Τζαβάρας, Πέτρος Αναστασόπουλος
Επομένως η τέχνη διαπαιδαγωγεί τον άνθρωπο, τον βελτιώνει, τον κάνει καλύτερο και τελικά τον ηθικοποιεί. Από όλες τις τέχνες το θέατρο είναι η πιο κοινωνική τέχνη, η πιο άμεση και αποτελεσματική. Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν θερμά τα μικρά θέατρα, αλλά μάλλον είναι η μειοψηφία. Η λειτουργία ενός θεάτρου χρειάζεται θεατές. Επιθυμεί τα νέα παιδιά να παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις. Η τεχνολογία και οι σύγχρονοι ρυθμοί όμως έχουν φέρει έναν νέο τρόπο ζωής, που παραμερίζει τις ανθρώπινες αξίες, τις παραδόσεις, ενισχύοντας την αποξένωση, την αδιαφορία και τον ατομικισμό. <<Έχει παρατηρηθεί να μην κερνάει ο άνθρωπος τον άνθρωπο λόγο>>, έλλειψη επικοινωνίας…
γ2
γ1
Όποιοι έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις του αντιλαμβάνονται τον επαγγελματισμό του. Υπάρχει δυσκολία στη δημιουργία θεατρικής ομάδας. Δουλεύει με ένα βασικό πυρήνα συνεργατών.  Έχει ανακαλύψει νέους ηθοποιούς και έχει αναδείξει το κρυμμένο ταλέντο τους. Είναι αυτό που τον συγκινεί. Το απρόβλεπτο των ανθρώπων.
γ10
             ΄΄Ερωτόκριτος΄΄
γ9
     Με τον Γιάννη Χουβαρδά σκηνοθέτη ,ηθοποιό
γ14
                                                                                           Από την παράσταση »ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Στα μελλοντικά του σχέδια είναι η παραγωγή δυο έργων με το Δημοτικό θέατρο Κορίνθου και στη συνέχεια η αποχώρησή του. Ονειρεύεται να δημιουργήσει το δικό του χώρο, επαγγελματικής και μη επαγγελματικής σκηνής, καθώς και εργαστήρια που να αφορούν τον πολιτισμό.
Εύχεται καλύτερες μέρες, καλύτεροι άνθρωποι με εσωτερική ενδοσκόπηση. Να γίνουν τα όνειρα ΄΄εκδίκηση΄΄ αισιοδοξίας και ελπίδας…
γ11

Δεν υπάρχουν σχόλια: