Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων έχει θέσει πρωταρχικό στόχο την αύξηση του τουριστικού του προϊόντος με την παράλληλη τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων έχει θέσει πρωταρχικό στόχο την αύξηση του τουριστικού του προϊόντος με την παράλληλη τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Βασικός πυλώνας της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης αποτελεί μεταξύ άλλων η ένωση του Δήμου μας με το σχεδιαζόμενο εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων σε νησιωτικές, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές της χώρας μας.



Ύστερα από τις διαδικασίες αδειοδότησης υδατοδρομίου στο Λουτράκι, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας, πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση με την Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, δια του Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Αναστασίου Γκόβα, με την οποία ανατέθηκε σε αυτήν η αδειοδότηση Υδατοδρομίου και στο Καλαμάκι.
Η δημιουργία του δεύτερου υδατοδρομίου στον Σαρωνικό Κόλπο τίθεται αναγκαία καθώς επιτρέπει την αδιάλειπτη ετήσια λειτουργία του δίχως να υπάρχουν επιπτώσεις από τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Κορινθιακός Κόλπος και διασφαλίζει το αεροπορικό έργο για 365 ημέρες τον χρόνο.
Η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη της πληρότητας του Τεχνικού Φακέλου και της επιτυχούς διεκπεραίωσης όλων των διαδικασιών - ελέγχων από την υποβολή του Φακέλου στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου μέχρι και την τελική χορήγηση της Άδειας του Υδατοδρομίου Καλαμακίου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ έχει ήδη αναλάβει, έως σήμερα, την αδειοδότηση για 32 συνολικά Υδατοδρόμια στην Ελληνική Επικράτεια.
Ο Δήμος Λουτρακίου  -Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων μετά την ολοκλήρωση των σχετικών αδειών, θα είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα στου οποίου τα Διοικητικά όρια θα υπάρχουν δύο αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια. Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής και της εταιρίας είναι η δημιουργία αεροπορικού κόμβου (hub) για τη σύνδεση της περιοχής με τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: