Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η Λίμνη Λουτρακίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια αθλητική γιορτή

2017 07 16 Vouliagmeni

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου
Δελτίο Τύπου 07.07.2017
Η Λίμνη Λουτρακίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια αθλητική γιορτή



Multisport Festival Loutraki 2017
15-16 Ιουλίου Λίμνης Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακίου

Η Λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια αθλητική γιορτή το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου οπότε η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων συνδιοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση “Multisport Festival Loutraki”.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το Energy Aquathlon Loutraki & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon Α/Γ & Ε/Ν  το Σάββατο 15 Ιουλίου και το Cross Triathlon1 Loutraki & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Triathlon την Κυριακή 16 Ιουλίου.
Η Λίμνη Βουλιαγμένη μία από τις πιο όμορφες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας και βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 1 χλμ. Το βάθος της δεν υπερβαίνει τα 40 μέτρα. Διαθέτει παραλία με άμμο εν αντιθέση με την παραλία του Λουτρακίου. Επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου από ένα πολύ στενό κανάλι που το πλάτος του δεν υπερβαίνει τα 6 μέτρα.

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις αλλά και Γοργωπίς, όνομα που πήρε από την Γόργη κόρη του Μεγαρέα που πνίγηκε στην λίμνη. Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ. Το όλο τοπίο είναι απλά ονειρικό, μια ματιά και μόνο σας παίρνει την ανάσα.

Στις 15 και 16 Ιουλίου αθλητές και αθλούμενοι από όλοι την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν καλύτερα και να αγωνιστούν στο μαγευτικό αυτό περιβάλλον. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το Sport Camp Loutraki, το Ypanema Seasie Food & Drinks, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO) και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.
Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Energy Aquathlon Loutraki 2017
& Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon Α/Γ & Ε/Ν 2017

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link
http://www.energyraces.gr/register/loutraki


Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων συνδιοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση “Multisport Festival Loutraki” το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου στην περιοχή Λίμνης Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακίου. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το Energy Aquathlon Loutraki & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon Ανδρών/Γυναικών & Εφήβων/Νεανίδων 2017 το Σάββατο 15 Ιουλίου.

Ο αγώνας Energy Aquathlon Loutraki των κατηγοριών Age – Group είναι ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους με ή χωρίς δελτίο αθλητή Ε.Ο.ΤΡΙ. Σκοπός του Energy Aquathlon είναι η προώθηση των Multisports και η καλλιέργεια αθλητικής κουλτούρας. Υπάρχει δυνατότητα για ατομική συμμετοχή ή ομάδων σκυταλοδρομίας δύο ή τριών ατόμων.

Για να συμμετάσχετε στις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωτάθληματος Ανδρών – Γυναικών είναι υποχρεωτικό να έχετε δελτίο αθλητή σε Σύλλογο της δύναμης της Ε.Ο.ΤΡΙ.


Κατηγορίες – Αποστάσεις
– Ανδρών – Γυναικών Πανελληνίου Πρωτάθληματος 2,5χλμ τρέξιμο + 1χλμ κολύμβηση + 2,5χλμ τρέξιμο
– Εφήβων – Νεανίδων Πανελληνίου Πρωτάθληματος 2,5χλμ τρέξιμο + 1χλμ κολύμβηση + 2,5χλμ τρέξιμο
– Ηλικιακών κατηγοριών ανοιχτής συμμετοχής 2,5χλμ τρέξιμο + 1χλμ κολύμβηση + 2,5χλμ τρέξιμο
– Ανδρών Γυναικών 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+.
– Ομάδες σκυταλοδρομίας (2ή 3 ατόμων) 2,5χλμ τρέξιμο + 1χλμ κολύμβηση + 2,5χλμ τρέξιμο

  
Κανονισμοί
Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Διαδρομές
H εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα είναι στην ταβέρνα ΛΙΝΤΟ στην περιοχή Λίμνης Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακιου. Η κολύμβηση θα γίνει στο νερό μπροστά από την ταβέρνα και το τρέξιμο επι του δρόμου που συνδέει τη Λίμνη με το Ηραίο.
Τρέξιμο
Διαδρομή 2,5χλμ (1,25χλμ με αναστροφή και πίσω), 1 φορά στο πρώτο τρέξιμο, 1 φορά στο 2ο τρέξιμο
Aquathlon-run
Κολύμβηση
τριγωνική, απόστασης 1000μ , 1 φορά aquathlon-swim


Σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες στους παρακάτω συνδέσμους:

15.07.2017
Energy Aquathlon Loutraki 2017 & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon Α/Γ & Ε/Ν 2017
Αναλυτικά η προκήρυξη εδώ: https://goo.gl/ucFcWu

16.07.2017
Cross Triathlon1 Loutraki 2017 & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Triathlon Α/Γ & Ε/Ν 2017
Αναλυτικά η προκήρυξη εδώ: https://goo.gl/C8riy8

Το πλήρες πρόγραμμα των διοργανώσεων της Ε.Ο.ΤΡΙ. θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του τριάθλου: www.triathlon-hellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: