Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Πανέμορφα ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα


Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες ιαματικές πηγές σε όλη την Ευρώπη, έρευνα έχει καταγράψει τουλάχιστον 80 τέτοιες. Πολλές συνδυάζουν... βουνό και θάλασσα, θερμό κλίμα, διακοπές και θεραπεία και είναι ιδανικές για ιαματικό τουρισμό, με κάποιες μάλιστα να βρίσκονται κοντά σε τόπους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος....

Τι είναι οι ιαματικές πηγές; Πρόκειται για νερά με θεραπευτικές ιδιότητες που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και κατά τη διαδρομή τους προς την επιφάνεια της γης επιδέχονται προσμίξεις με διάφορα φυσικά στοιχεία αποκτώντας έτσι τα μεταλλικά συστατικά τους. Εδώ, θα βρείτε πληροφορίες για τις πιο γνωστές από αυτές.

Λουτρά Λουτρακίου: Το Λουτράκι βρίσκεται στο νομό Κορινθίας, δυτικά του Ισθμού, 80 χλμ. έξω από την Αθήνα και αποτελεί λουτρόπολη από το 1925. Η ανάπτυξη της περιοχής σαν λουτρόπολη οφείλεται στο ήπιο ξηρό κλίμα της και στις θερμές πηγές της. Το κτίριο της Πηγής χτίστηκε πολύ παλιά όταν ξεπήδησε εκεί μια ιαματική πηγή. Οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των λουτρών Θέρμαι Λουτράκι διατηρούν ακόμα των αέρα των ‘30s. Οι πηγές περιέχουν πολύ χλωριούχο νάτριο και έχουν αποκτήσει θεραπευτικές ικανότητες για παθήσεις του στομάχου, νεφροπάθειες, αρθριτικές και νευραλγικές παθήσεις. Το νερό που πίνεται είναι κατάλληλο γιατί περιέχει μικρή ποσότητα μαγνησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: