Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Λουτράκι :Αξιόλογη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Οικονομίας!



 
Με αξιόλογη συμμετοχή από οργανισμούς και φυσικά πρόσωπα ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου του Διαγωνισμού Κοινωνικής Οικονομίας, που προκήρυξε ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ως μέρος της πρωτοβουλίας Loutraki PLUS. Με τον Διαγωνισμό, ο Δήμος επιδιώκει να αναδείξει βιώσιμες προτάσεις ανάπτυξης με κοινωνική και περιβαλλοντική υπεραξία, υποστηρίζοντας τους συντελεστές τους στην οργάνωση του επιχειρησιακού τους σχεδίου και στην υλοποίησή του, παραχωρώντας πολύτιμες αλλά σχολάζουσες δημοτικές εγκαταστάσεις και ακίνητα και προσφέροντας επαγγελματικού επιπέδου υποστήριξη καθ' όλη την διάρκεια της λειτουργίας τους.

Στον πρώτο κύκλο του Διαγωνισμού Κοινωνικής Οικονομίας, που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2017, έλαβαν μέρος δεκαοκτώ (18) φυσικά και νομικά πρόσωπα, ως εξής:
  1. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΥΤΤΑΡΟ
  2. Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος (Πρόταση Α')
  3. Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος (Πρόταση Β')
  4. Κοινωνική Συνεταριστική Επιχείρηση ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
  5. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ
  6. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΣΥΝΕΡΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
  7. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  8. Παρατηρητήριο Κοινωνικής Οικονομίας, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  9. Παναγιώτης ΝΙΚΟΛΑΟΥ, εκ μέρους υπό ίδρυσιν Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 
  10. Φωτεινή ΠΕΡΡΑ, εκ μέρους υπό ίδρυσιν Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 
  11. Θεοδωσία ΧΑΤΟΓΛΟΥ, εκ μέρους υπό ίδρυσιν Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 
  12. Νώντας ΣΤΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, εκ μέρους υπό ίδρυσιν Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 
  13. Παναγιώτης ΚΑΡΩΝΗΣ, εκ μέρους υπό ίδρυσιν Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 
  14. Γρηγόριος ΤΖΩΡΤΣΟΣ, εκ μέρους υπό ίδρυσιν Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 
  15. Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας
  16. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΜΗΤΙΔΑ
  17. Σύλλογος Προστασίας του Δάσους "Οι Άγιοι Θεόδωροι"
  18. Experience Corinthia Tourism Network

Στο στάδιο που ακολουθεί, οι αιτούμενοι θα υποστηριχθούν από τους ειδικούς του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων για την διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής επιχειρησιακής πρότασης και εκ των υφισταμένων θα επιλεγούν όσες θα επωφεληθούν από τα διάφορα είδη βραβείων που διαλαμβάνει η προκήρυξη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Οικονομίας.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτή την αξιόλογη συμμετοχή, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. ΓΚΙΩΝΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Προκηρύξαμε τον Διαγωνισμό Κοινωνικής Οικονομίας θέτοντας στην διάθεση των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας σχολάζουσα δημοτική περιουσία και πρακτική, πρόσωπο με πρόσωπο υποστήριξη. Ανοίγοντας νέους δρόμους, κάνουμε την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας πράξη. Ατενίζοντας νέους ορίζοντες, επενδύουμε στις κοινωνικές επιχειρήσεις. Δίχως να το βάζουμε κάτω, ενδυναμώνουμε τους πολίτες και τους οργανισμούς να συμβάλλουν με τον δικό τους δυναμισμό στην υπέρβαση της κρίσης. Αν είναι να ξανακτίσουμε τον τόπο μας από την αρχή, θα τον κτίσουμε όλες και όλοι μαζί.

Η αξιόλογη συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του Διαγωνισμού εξέπληξε και εμένα θετικά. Την εκλαμβάνω ως μια ισχυρή ένδειξη πως το παιχνίδι δεν έχει χαθεί: Πως η Ελλάδα και το Λουτράκι μας έχουν ψυχή. Και ευχαριστώ τους συμμετέχοντες για το ενθαρρυντικό αυτό μήνημα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: