Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ







  ΔΙΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ, ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων, από τον Ιούλιο του 2007 έως  σήμερα, υλοποιεί Προγράμματα προστασίας της δημόσιας υγείας από τημετάδοση ζωο- ανθρωπονόσων, παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών καταγραφής,ηλεκτρονικής σήμανσης, κτηνιατρικήςεξέτασης, στείρωσης, εμβολιασμού για ζωοανθρωπονόσους, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που περισυλλέγονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου (Λουτράκι, Άγ. Θεόδωροι, Καλαμάκι, Ίσθμια, Κυρά Βρύση, Περαχώρα, Λ. Βουλιαγμένης, Άσπρα Χώματα, Νεράιδακ.λπ.).
Στα πλαίσια των ανωτέρω Προγραμμάτων διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Φεβρουαρίου 2018 η 5η εθελοντική δράση ιδιωτών Κτηνιάτρων στον Δήμο μας, από την Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Κ.Δ.Κ.Ε.), σε συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Σωματείο Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) «Αδέσποτη Πνοή» Παράρτημα Λουτρακίου και τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνίατρους κ. Λέκκα Ιωάννη και κ. Μπελιβάνη Μαρία, οι οποίοι παραχώρησαν τον χώρο και τον εξοπλισμό των Κτηνιατρείων τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κτηνιατρικές επεμβάσεις.
Τη δράση συνεπικούρησε ο Δήμος μας διαθέτοντας το απαραίτητο Προσωπικό και τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό (όχημα μεταφοράς, κλουβιά μεταφοράς, κ.λπ.).
Κατά το ανωτέρω διήμερο, περισυλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στα δύο (2) Κτηνιατρεία, από Μέλη της ΚΟΠΡΑΠ και τον Δήμο, συνολικά (44)  σαράντα τέσσερις αδέσποτοι σκύλοι και  (14)  δεκατέσσερις γάτες, από διάφορες περιοχές του Δήμου όπου αυτά διαβιούν υπό την φροντίδα τους, στα οποία παρασχέθηκαν από τους ιδιώτες Κτηνίατρους – Μέλη της ΜΚΟ ΕΔΚΕ υπηρεσίες κτηνιατρικής εξέτασης, καταγραφής, ηλεκτρονικής σήμανσης, στείρωσης και αντιλυσσικού εμβολιασμού, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση ζωοανθρωπονόσων, αλλά και την αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της πόλης μας και ολόκληρου του Δήμου. 
Η κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας (διαμονή, παράθεση γευμάτων κ.λπ.) της 20μελούς Ομάδας των εθελοντών Κτηνιάτρων ήταν ευγενική χορηγία του  «ClubHotelCasinoLoutraki» και του κ. ΣΤΑΜΑΤΗ Δημητρίου - Εμπόριο Ζωοτροφώνμε έδρα τους Άγιους Θεοδώρους, τους οποίους ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και τη συμβολή τους στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων.
Ευχαριστίες οφείλουμε και στους δύο Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου για την παραχώρηση των Κτηνιατρείων τους και  την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση.
Ευελπιστούμε στη στήριξη των Φορέων και των Συλλόγων του Δήμου μας και σε μελλοντικές δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: