Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Με το κλιμάκιο του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού Λουτρακίου ξjεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της μεταλλικής γέφυρας στον Άγιο Χαράλαμπο (Φώτο)

Οι εργασίες για την τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας στον
χείμαρρο του Αγίου Χαραλάμπη ξεκίνησαν εχθές το μεσημέρι, λίγη ώρα
 μετά την άφιξη του κλιμάκιου του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που
 έφτασε στη Ζάκυνθο λίγο μετά τις 12.00 με το πλοίο της γραμμής και  με
 τα οχήματα του Στρατού να μεταφέρουν τα πρώτα υλικά.
Το στρατιωτικό κλιμάκιο αμέσως μετά την αποβίβασή του, κατευθύνθηκε
από το λιμάνι προς το χώρο της μαρίνας όπου θα γίνει η κατασκευή της
 γέφυρας και οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα, για να ολοκληρωθούν, όπως
προβλέπεται μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
Το κλιμάκιο που από χθες βρίσκεται στη Ζάκυνθο αποτελείται από 2
αξιωματικούς και 14 οπλίτες, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο λοχαγός
 Δημήτρης Μπόμπολας που θα επιβλέπει την πορεία των εργασιών.
Η νέα γέφυρα που θα έχει μήκος 39,6 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα, θα λειτουργεί ως είσοδος από το Αργάσι προς την Πόλη και η εγκατάσταση της, ως ένα μέτρο αποσυμφόρησης της περιοχής, θα λύσει ουσιαστικά προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε καλοκαίρι δυσκολεύοντας την καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών. 
Το έργο εκτελείται σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της Α’ φάσης εκτέλεσης του έργου που αφορά στην μεταφορά και εκφόρτωση μέρους των υλικών της γέφυρας η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη. Από την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες συναρμολόγησης και εν συνεχεία καθέλκυσης της γέφυρας. Το έργο πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου από την ΜΟΜΚΑ με κλιμάκιο του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, τόσο ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Άκης Ζήβας, όσο και ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τελευταία εξέλιξη.
«Ήταν αίτημα αναγκαίο, υλοποιήσιμο, δίκαιο και με την συμβολή του Υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και του Υπουργού Άμυνας γίνεται πράξη» ανέφερε ο κ. Ζήβας ενώ για ένα πάγιο αίτημα της ζακυνθινής κοινωνίας που υλοποιείται με την προσπάθεια της Λιμενικής Επιτροπής και την επιμονή του κ. Ζήβα έκανε λόγο ο Λιμενάρχης.
Ο ίδιος ανέφερε πως ο χώρος όπου γίνονται οι εργασίες θα περιφραχτεί με μέσα που θα παρασχεθούν από το Δήμο και συμπλήρωσε πως το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο θα εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για την ρύθμιση και διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: