Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Καθαρά τα νερά σε Λουτράκι Περαχώρα Αγ. ΘεοδώρουςΗ ώρα της αλήθειας πλησιάζει.... Σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ποιότητα των υδάτων σε ολη την περιφέρεια του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων. Για ενα να είστε σίγουροι. Πως θα δικαιωθούμε για τα ρεπορτάζ που έχουμε πραγματοποιήσει . Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι μάσκες σύντομα θα πέσουν και κάποιοι θα ΞΑΝΑ - βρεθούν στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμηση..... Η Θάλασσα των Αγίων Θεοδώρων έπρεπε να είχε πάρει ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ! Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ με την ανακοίνωση που ακολουθεί.  Τραγικά λάθη και παραλείψεις απο κάποιους που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη θάλασσα των Αγ. Θεοδώρων. Μέχρι και λανθασμένες συντεταγμένες είχαν δώσει στη δημοσιότητα και που τις ανακαλύψαμε. Μιλούσαν για μολυσμένα ύδατα στους Αγίους Θεοδώρους ενω οι συντεταγμένες ηταν ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ! Ναι καλά διαβάζετε ! Το ATnews ξεσκέπασε το ΛΑΘΟΣ ???? και ενημέρωσε άμεσα τους αρμόδιους φορείς για να πράξουν τα απαραίτητα. Μείνετε συνδεδεμένοι σε λίγες ημέρες θα έχουμε αναλυτικά τους πίνακες με τις πραγματικές αναλύσεις.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων για το θέμα αυτό.

Στα πλαίσια του Προγράμματος "Παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2017-2022", το οποίο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, παρέχονται υπηρεσίες ελέγχου της ποιότητας των νερών κολύμβησης σε όλες τις ακτές της Πελοποννήσου που συμμετέχουν, καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Σε αυτές τις ακτές περιλαμβάνονται δέκα (10) ακτές του Δήμου μας.

Οι δειγματοληψίες που διενεργούνται από τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, αλλά και εκείνες που πραγματοποιούμε με έξοδα του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, διενεργούνται σε συγκεκριμένα και πλέον αντιπροσωπευτικά Σημεία Δειγματοληψίας, με ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες και από Διαπιστευμένα Εργαστήρια, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι έγκυρα, αποδεκτά και μη αμφισβητήσιμα.

Για την περίοδο 2017-20122, στα πλαίσια του οικείου Προγράμματος, οι δειγματοληψίες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διενεργούνται από το Εργαστήριο Αναλυτικών Δοκιμών "ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ι., ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι., ΤΖΙΜΑΣ Π. ΟΕ", με έδρα τα Ιωάννινα, ενώ όλα τα στοιχεία του Προγράμματος (Σημεία, συντεταγμένες και αποτελέσματα) είναι προσβάσιμα στο κοινό, μέσω της ιστοσελίδας www.4862.syzefxis.gov.gr/index.php/bathingwater.
Για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο οι πρώτες δειγματοληψίες στις ακτές του Δήμου μας διενεργήθηκαν στις 31.05.2018. Τα αποτελέσματα αυτών μας εστάλησαν ηλεκτρονικά χθες και πρόκειται να αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι μετρήσεις των παρακολουθούμενων παραμέτρων, ήτοι : α) της παρουσίας Εντερόκοκκων (cfu/100ml) και β) της παρουσίας Κολοβακτηριδίων (E. coli)  (cfu/100ml) στα νερά κολύμβησης της περιοχής του Δήμου μας, είναι πολύ κάτω των ανώτερων τιμών (100cfu/100 ml νερού και 250 cfu/100ml νερού αντίστοιχα) έτσι ώστε τα νερά κολύμβησης της περιοχής μας, για ακόμη μία φορά, να χαρακτηρίζονται ως "εξαιρετικής ποιότητας".
Τα εν λόγω αποτελέσματα είναι τα μόνα επίσημα και αξιόπιστα, ενώ η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου αποτελεί τη μόνη αρμόδια και επίσημη Δημόσια Αρχή για την έκδοσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: