Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εθνική τραγωδία .. Έτσι βρήκαν τους 26 νεκρούς στην Αργυρή Ακτή, στο Μάτι








Όσα λόγια και να πει κανείς μπροστά στην απώλεια που βιώνουμε από χθες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι είναι λίγα. Οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν μπροστά σε μια μακάβρια ανακάλυψη.
Βρήκαν 26 ανθρώπους vεkpούς σε ένα οικόπεδο -κυρίως οικογένειες- να κείτονται vεkpοί και αγκαλιασμένοι στην Αργυρή Ακτή, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.
Μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα, 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, που προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή, περικυκλώθηκαν από τη φωτιά και βρήκαν τραγικό θavato. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, ο επίσημος απολογισμός ήταν 24 vεkpοί από τη φωτιά. Μετά ήρθε η είδηση σοκ πως στην Αργυρή Ακτή, στο Μάτι, εντοπίστηκαν άλλοι 26 vεkpοί. Στην ταβέρνα της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι εντοπίστηκαν άλλοι τρεις vεkpοί και μια γυναίκα σε άλλο σημείο κοντά. Ο αριθμός των vεkpών από τη φωτιά στην ανατολική Αττική έχει φτάσει πλέον τους 54!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Βασίλη Ανδριόπουλου, επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έφτασαν στον τόπο τις καταστροφής στις 03:00 τα ξημερώματα. Οι 26 vεkpοί, είπε ο κ. Ανδριόπουλος, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε χωράφι κοντά στην Αργυρή Ακτή.

Οι σκηνές που περιέγραψε «παγώνουν» το αίμα. «Πολλά αυτοκίνητα μαζί, με τις πόρτες ανοιχτές, τα κλειδιά επάνω και είδη πρώτης ανάγκης μέσα» είπε. Τα θύματα βρέθηκαν σε ένα χωράφι 300 – 400 τετραγωνικών. Ανάμεσα στους vεkpούς υπάρχουν και παιδιά και εκτιμάται πως πρόκειται για οικογένειες που προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν καθώς πνίγηκαν από τη φωτιά.

Δείτε τι δήλωσε ο Βασίλης Ανδριόπουλος


Σκηνές σοκ μετέδωσε από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα.Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».

«Τους βρήκαν αγκαλιασμένους»
Την είδηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας. Γονείς με παιδιά αγκαλιασμένοι κείτονταν vεkpοί στο οικόπεδο.



«Η πληροφορία από αρχηγό διασωστών, μιλάει για 26 vεkpούς οι οποίοι είναι όλοι μαζί σε ένα χωράφι στην περιοχή Μάτι. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι», είπε, με τη φωνή του να «σπάει» από τη συγκίνηση και το σοκ. «Δεν μπορώ να μιλήσω. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γλιτώσουν», τόνισε.


Για τον εντοπισμό των 26 vεkpών στην Αργυρή Ακτή είχε μιλήσει νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Κοκόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: