Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΣΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα logo


Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μία εθνική τραγωδία, από τις πλέον οδυνηρές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Πενθούμε για τις δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές.
Τις ημέρες αυτές προέχουν οι επιχειρήσεις διάσωσης, η αναζήτηση των αγνοουμένων, οι προσπάθειες αποκατάστασης βασικών υποδομών και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες. H ελληνική κοινωνία,με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους, ανέπτυξε ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης στον αντίποδα της ρητορικής μίσους, των εύκολων σχολιασμών και σε κάποιες περιπτώσεις των χυδαίων fakenews που επιχείρησαν να σπεκουλάρουν επικοινωνιακά στην τραγωδία.
Τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κορινθία, η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές του Νομού εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους των θυμάτων, τη συμπαράστασή μας στους πολίτες που οι κατοικίες και οι περιουσίες τους καταστράφηκαν, μοιραζόμαστε την ελπίδα για αίσια κατάληξη με αυτούς που αγωνιούν για τους αγνοούμενους και ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.
Oι βουλευτές Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος, μαζί με στελέχη του κόμματος, βρέθηκαναπό την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα του Νομού, για να συνδράμουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Ζεμενού και Θροφαρίου,όπου μετέβησαν μαζί τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, συνομίλησαν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και άκουσαν τα αιτήματα των αγροτών που επλήγησαν τόσο από την πυρκαγιά όσο και από τον θυελλώδη άνεμο.Οι βουλευτές και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκαν για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την ανακούφιση των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειές τους μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα.
Επίσης, μετέβησαν και σταμέτωπα της φωτιάς σταΓεράνεια Όρη,όπου συνεργάστηκαν  με τον συντονιστή των πυροσβεστικών δυνάμεων, είδαν επιτόπου την δράση των εθελοντών και συνέβαλαν στις προσπάθειες τους για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών που βαραίνει την καρδιά μας αυτές τις ώρες, αλλά προσφέρει ένα σημαντικό υποστηρικτικό πλαίσιο στους πληγέντες, τόσο άμεσα όσο και σε μακροπρόθεσμη βάση. Απαιτούνται όμως καιρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες, συμφέροντα και συμπλέγματα δεκαετιών ώστε να μην ανεχόμαστε ως κοινωνία το κοντόφθαλμο ιδιωτικό συμφέρονπου λειτουργεί άναρχα, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου,του φυσικού περιβάλλοντος οδηγώντας σε τραγωδίες σαν αυτές που ζήσαμε στο Μάτι ή πριν λίγο καιρό στη Μάνδρα. Ως κυβέρνηση και ως κόμμα είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε σθεναρά με τις παθογένειες του παρελθόντος και τα συσσωρευμένα επί δεκαετίες κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τη χώρα.Απαιτούνται ριζικές παρεμβάσεις και σύγκρουση με τα συμφέροντα με δύο βασικούς στόχους:  τον ανασχεδιασμό του συστήματος Πολιτικής Προστασίας και τον ανασχεδιασμό του τρόπου με τον οποίοχτίζονται οι πόλεις.
Τις ημέρες του εθνικού πένθους θεωρήσαμε ότι δεν χρειάζονταν ανακοινώσεις και δελτία τύπου που δεν προσφέρουν κάτι χρήσιμο αλλά κινούνται στην λογική της επικοινωνιακής προβολής.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε την υπεύθυνη στάση της πλειονότητας των τοπικών μέσων, που σε αντίθεση με μεμονωμένες εξαιρέσεις χυδαιότητας, παραποίησης γεγονότων και σπίλωσης ανθρώπων, ενημέρωσαν με εγκυρότητα και τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία τους πολίτες της Κορινθίαςαυτές τις δύσκολες ώρες.

Κόρινθος 27.07.2018
Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: