ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΙΣ 6:30μμ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Στην περιοχή μας από τις 22 εώς 28 Οκτωβρίου στο χώρο του Καζίνο θα διεξαχθεί συνέδριο με τη συμμετοχή 250 στελεχών του ΝΑΤΟ που φιλοξενούνται από τη Ελληνική Σχολή Μηχανικών. Πέρα από τους διακυρυγμένους στόχους τους τέτοιους είδους συναντήσεις μόνο ερωτηματικά και ανησυχίες μπορούν να γεννήσουν στο λαό  για το τι σχεδιάζει το ΝΑΤΟ  στη περιοχή μας. Μάλιστα όταν αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα  απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο με τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη συμφωνια των αλλων κομματων.
Η πολιτική της κυβέρνησης που έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο απ’ την "πίτα" των αγορών, εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.
Αυτή η πολιτική δεν είναι προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας. Οι βάσεις τους δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε "μαγνήτη" πιθανών επιθέσεων.
Μετά τα εχέγγυα του πρωθυπουργού στα "σαλόνια της ανάπτυξης" των ΗΠΑ έρχεται τώρα η σειρά των ντόπιων "προυχόντων" να δώσουν διαπιστευτήρια καλού πλασιέ. Είναι προκλητική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μοιράζει λουκούμια και λάδι σε αυτούς που μοιράζουν βόμβες και θάνατο σε παιδιά και λαούς ολόκληρους. Είναι προκλητικό να δίνεται κονδύλι από τον δήμο για "δωράκια" όταν την ίδια στιγμή μας λένε ότι το ταμείο τους είναι άδειο για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.
Γι’ αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός απ’ το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.