Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΡΑΧΩΡΑ:Eορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940


 









Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, τη γιορτή της Σημαίας και τη μνήμη της Αγίας Σκέπης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Θυμή Μαρίνας και κ. Γεωργίου Νικόλαου παρουσίασαν το χρονικό του Αγώνα του ΄40 και τα γεγονότα της Κατοχής, διανθισμένα με ποιήματα, τραγούδια, μαρτυρίες καθώς και ηχητικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Με αυτό τον τρόπο τίμησαν τους αγώνες των προγόνων μας κι έδωσαν το μήνυμα της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Διευθύντρια κ. Βουδούρη Αγγελική απένειμε στους μαθητές της Ε’ και Στ΄ της περασμένης σχολικής χρονιάς και  στους εκπαιδευτικούς κ. Πιθαμούδη Γεώργιο και κ. Γεωργίου Νικόλαο των αντίστοιχων τάξεων τα βραβεία για τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολιτιστικής Δράσης που διοργάνωσε ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια: