Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - 20.01.2019

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019
Πεζοπορία στα Γεράνεια - Διαδρομή Ορεινού Αγώνα Περαίας Χώρας


Η πορεία μας ταυτίζεται με την διαδρομή του Ορεινού Αγώνα Περαίας Χώρας.
Ξεκινάμε από το Λουτράκι και στο πρώτο μέρος της διαδρομής περπατάμε επάνω στον παλιό δρόμο που ένωνε τον Ισθμό με τους οικισμούς της Περαίας Χώρας από την αρχαία εποχή και ήταν σε χρήση μέχρι τα μισά του περασμένου αιώνα.
Ο δρόμος, πολύ καλά δουλεμένος, με πολλές πέτρινες αντιστηρίξεις και τοιχία, ανεβαίνει πολύ ομαλά με ανεπαίσθητη ανηφορική κλίση, για να φτάσουμε μέχρι το Λακμάδι και το τριγωνομετρικό στα 293 μέτρα.
Από εδώ η θέα προς Πελοπόννησο είναι καταπληκτική. Μπορούμε να δούμε μέχρι και τα βουνά της Τρίπολης, ενώ στα πόδια μας απλώνεται ο Κορινθιακός κόλπος.
Η πορεία μας συνεχίζεται ομαλά σε μονοπάτι και αφού περάσουμε από ένα μικρό πετρόχτιστο γεφυράκι και ένα παλιό ασβεστοκάμινο, συνεχίζουμε πάνω από το δρόμο του Προφήτη Ηλία και ακολουθώντας στη συνέχεια κατηφορική πορεία, καταλήγουμε και πάλι στο Λουτράκι.
Όλη η πορεία μας έχει μήκος κάτι λιγότερο από 10 χιλιόμετρα και είναι κατάλληλη για αρχάριους και για παιδιά, ενώ, όποιος το επιθυμεί, φτάνοντας στο δρόμο προς Προφήτη Ηλία, έχει τη δυνατότητα να τερματίσει την πορεία του.
Ω.Π.: (4), Β.Δ.: (1)

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας και γεύμα στην ταβέρνα «Αλκυονίδες», Αθηνών 259, Λουτράκι.
Τιμή κατ’ άτομο: 10€ (στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα ποτά)


Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6932 981010








Δεν υπάρχουν σχόλια: