Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στην Περαχώρα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 Ενημερωτική Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με Αυτισμό και με το σύνθημα «Φόρα κάτι μπλε» αλλά και στο πλαίσιο της Εβδομάδας



Αποτέλεσμα εικόνας για φορα κατι μπλε



εθελοντισμού Let’s Do It, Greece! 2019, «Νοιάζομαι και Δρω», στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας που φωτίστηκε στα μπλε. Οι συμμετέχοντες που φόρεσαν κάτι μπλε κατέκλυσαν από νωρίς το αμφιθέατρο και μοιράστηκαν το ενημερωτικό τρίπτυχο για τον αυτισμό.
Την εκδήλωση προλόγισε η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κυρία Βουδούρη Αγγελική και έκαναν εισηγήσεις η Λογοθεραπεύτρια MSc, κυρία Νιούτσικου Κώστια , η Ειδική Παιδαγωγός – Ψυχοπαιδαγωγός Msc Κοινωνική και Εκπαιδευτική Πολιτική Σύμβουλος Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, κυρία Καπίρη Μαριάννα, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης Δημ. Σχ. Περαχώρας, κύριος Πιθαμούδης Γεώργιος, MEd in Special Educational Needs, η εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής κυρία Βανάουτ Χριστίνα και Μεσίδου Ιωάννα καθώς και Κλινική Ψυχολόγος Μπούνου Χριστίνα. Στην εκδήλωση έδωσε έμφαση διαβάζοντας κείμενα ο ηθοποιός κύριος Μπισμπίκης Βασίλης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων με την υποστήριξη του Σωματείου Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας , Φάσμα και τον πρόεδρό του κύριο Καρατζά που μίλησε πολύ συγκινητικά στον χαιρετισμό του. Σημαντική η στήριξη της διαδικτυακής πλατφόρμας Noesi.gr – Νόηση στο Διαδίκτυο που εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή της, κύριο Κουτουμάνο Άγγελο που χαιρέτισε την εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που μερίμνησε για τον μπουφέ και προσέφερε μέρος των εσόδων του πασχαλινού bazaar που λειτούργησε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου στο Σωματείο Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας, Φάσμα, για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην Κόρινθο.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, κύριος Γκιώνης Γεώργιος, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι, η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρία Παρίση Μαρία, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 3ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρία Παπαζήση Ελένη, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας κύριος Αντωνίου Αλέξανδρος, η Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας, κυρία Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου κύριος Σακελλαρίου Αναστάσιος, Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας, κυρία Ζερβού Ελένη καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών, επαγγελματιών στην Ειδική Αγωγή και γονέων.
Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεισέφεραν εθελοντικά για την άρτια πραγματοποίηση της εκδήλωσης:
Την κυρία Μαρία Ράπτη, για το Δημιουργικό της Αφίσας, της μπλούζας, της πρόσκλησης και του ενημερωτικού τρίπτυχου.
Τον κύριο Κανέλλο Δημήτριο για την άψογη τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης.
Το Βιβλιοπωλείο Χαρτομάνια στο Λουτράκι και τον κύριο Γκιώνη Γεώργιο για όλες τις εκτυπώσεις.
Το Ανθοπωλείο Ανθόραμα στο Λουτράκι και την κυρία Μητράκου Τριανταφυλλιά για την όμορφη διακόσμηση αίθουσας στις αποχρώσεις του μπλε.
Τον φωτογράφο Ψωμά Βασίλη (Vas – Val) για τη φωτογραφική κάλυψη και τον κύριο Ναστούλη Γιώργο από το Korinthostv.gr για την τηλεοπτική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: