Μία έκπληξη περίμενε έναν 30χρονο άνδρα γυρίζοντας στο διαμέρισμα όπου ζει με τη αρραβωνιαστικιά του, όταν συγγενείς, γείτονες και φίλοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, μετά από αποκαλύψεις ότι το προηγούμενο βράδυ είχε ξαναγεμίσει το μπουκάλι του νερού στο ψυγείο.

Σαστισμένος ο άνδρας δέχθηκε τα συγχαρητήρια των φίλων του που του έσφιγγαν το χέρι και τον χτυπούσαν στην πλάτη, ενώ η σύντροφος του έτρεξε να τον αγκαλιάσει σφιχτά.
Αμέσως εμφανίστηκε και η μητέρα του νεαρού, που κράτησε το πρόσωπο του στα χέρια της και τον φίλησε. «Ηξερα ότι μια μέρα θα κάνει κάτι σπουδαίο» είπε, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της.
Λίγο αργότερα, ο 30χρονος δέχθηκε και τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον επαίνεσε για την ηρωική του πράξη.
Συγκινημένη η μάνα του νεαρού τον αγκαλιάζει
Συγκινημένη η μάνα του 30χρονου
Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους η σύντροφος του άνδρα, κάποια στιγμή μεταξύ 4 με 6 το πρωί ο νεαρός σηκώθηκε να πιεί νερό και, αντί να αφήσει το σχεδόν άδειο μπουκάλι στο ψυγείο, προχώρησε με αυταπάρνηση και ηρωισμό στο νεροχύτη, όπου το ξαναγέμισε και το ξαναέβαλε στη θέση του πριν επιστρέψει στο κρεβάτι.
Η κοπέλα παραδέχεται ότι δεν ξέρει αν θα αξιωθεί να ξαναζήσει ένα τέτοιο κοσμοϊστορικό γεγονός, αλλά ακόμα και η μία φορά της φτάνει.
«Μια φίλη μου είπε για έναν άντρα που κάποτε γέμισε την παγοθήκη στην κατάψυξη, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω, μάλλον είναι μύθος.»