Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ιατρικός Σύλλογος προς Χαρδαλιά: Εδώ και τώρα δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις δομές προσφύγων της Κορινθίας


Νέο αίτημα έστειλε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, με κοινοποίηση στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ , στον Υπουργό Υγείας και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, για το θέμα του ελέγχου των δομών προσφύγων στην Κορινθία από κορωνοιό.




Μετά απο τα διαγνωσμένα κρούσματα στην δομή του Κρανιδίου και την περιπέτεια που έχει εισέλθει όλη η περιοχή της Ερμιονίδας, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Χρυσοβαλάντης Μέλλος σε γραπτό αίτημά του , υπενθυμίζει την προ 15ημέρου επιστολή του προς τον ΕΟΔΥ για το ίδιο θέμα, στο οποίο δεν υπήρξε απάντηση ούτε ενέργεια , και επιμένει να γίνουν εδώ και τώρα έλεγχοι στην ανοιχτή δομή των 1.000 περίπου προσφύγων στο στρατόπεδο της Κορίνθου και άλλων 400 στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.
Ο αριθμός των μεταναστών είναι μεγάλος, και σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν υπάρχει υπεύθυνος για την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων στις δομές ,επομένως μιλάμε για μια υποψήφια “βόμβα” εν μέσω πανδημίας.
Ουδείς γνωρίζει ποιος καλύπτει υγειονομικά αυτούς τους ανθρώπους.
Ο ιατρικός σύλλογος ζητά να ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους πρόσφυγες, να αξιολογηθούν εκ νέου οι εγκαταστάσεις , ώστε να διαμορφωθούν χώροι απομόνωσης όπου θα μπορούν να μείνουν εκεί όσοι νοσήσουν.
Σήμερα παρουσιάστηκε και το πρώτο περιστατικό κορωνοιού στην δομή προσφύγων στην Μαλακάσα.
Είναι αδιανόητο να μην έχει γίνει έλεγχος στις δομές για κρούσματα κορωνοιού μέχρι σήμερα και ουδείς να μην καταγγέλει το γεγονός.
Θεωρείται επιβεβλημένο την πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου να την στηρίξουν όλοι οι θεσμικοί φορείς της Κορινθίας , για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των Κορινθίων αλλά και των ανθρώπων αυτών.

Τζένη Σουκαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: