Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Επιστολή προς τον Δήμαρχο με την έννοια του κατεπείγοντος για την σωτηρία του φυσικού ιαματικού πόρου του Λουτρακίου



Για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος αποδεικνύεται  κατώτερος των περιστάσεων.

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του τουρισμού για τις ιαματικές πηγές, το οποίο προβλέπει την σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές πηγές Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία» που σκοπός της είναι η διοίκηση, η διαχείρηση ,η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων  και πηγών ,καθώς και των εγκαταστάσεων τους και του περιβάλλοντος των ιαματικών πηγών χώρου σε ακτίνα πεντακοσίων (500)μέτρων  και ενώ τα πράγματα έχουν πάρει τη τελική μορφή με την άμεση και κατεπείγουσα ψηφοφορία του νομοσχεδίου , ο Δήμαρχος από θέση ευθύνης  δεν έχει την  λιγοστή ευαισθησία να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την ενημέρωση των δημ.συμβούλων κ των δημοτών και  τον συντονισμό  με άλλους δήμους ιαματικών πόλεων των  περαιτέρω κινήσεών μας.

Να στείλουμε ένα ηχηρο ΟΧΙ στην υφαρπαγή της ιαματικής μας πηγής και του περιβάλλοντος χώρου ,το ΕΜΒΛΗΜΑ του Δήμου μας.

Να αιτηθούμε  την αναγκαιότητα της θεσμικής παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να καθοριστούν οι ανάλογες αρμοδιότητες.

Να καθιερωθεί θεσμικά στο νομοσχέδιο η επιστημονική έρευνα και η εκπαιδευτική κατάρτιση ,ώστε να έχει σκοπό η προσπάθεια δημιουργίας θερμαλιστικής σχολής στο Δήμο μας.

Για τους λόγους αυτούς  ζητάμε έστω και καθυστερημένα την έκτακτη σύγκλιση του Δημ.Συμβουλίου  και  παράλληλα τη Δευτέρα την ώρα της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής που θα συζητείται το εν λόγω νομοσχέδιο να εκφράσουμε από τη συνεδρίαση μας την πλήρη αντίθεσή μας και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαίωματός μας. Καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων!

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: