Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Τι έγινε τελικά με τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Γιάννη Καραπανάγου για την πυρόσβεση του δήμου Λουτρακίου;

 






Είναι δυνατόν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες να αγνοείται ένας άνθρωπος

που ήταν κορυφαίο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Europol και του οποίου ολόκληρη η ζωή ήταν και είναι συνυφασμένη με την προσφορά στον τόπο και στο συνάνθρωπο;


Όπως γνωρίζουν όλοι, προ λίγο ημερών, δυστυχώς, είχαμε ακόμα μια μεγάλη φωτιά, που αποτέφρωσε κι άλλον έναν πνεύμονα πρασίνου για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!

Τώρα που έχει «καθίσει» ο κουρνιαχτός της προσπάθειας αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, πολύς κόσμος, στους οποίους ανήκουμε και εμείς, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ,αν τελικά στην πράξη, υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν κάποιες ή έστω κάποια από τις τεκμηριωμένες προτάσεις πυροπροστασίας που σχεδόν κάθε χρόνο μετά την καταστροφική φωτιά στον Σχίνο και στη Μαυρολίμνη, ζητάει επιμόνως να εφαρμοστούν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ Αλλάζουμε Μαζί ” κ. Γιάννης Καραπανάγος!

Ο οποίος σύμφωνα και με το ρεπορτάζ μας, όλες τις ημέρες της καταστροφής, βρίσκονταν χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίπλα στους πληγέντες και στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πύρινης λαίλαπας!

Μια πύρινη λαίλαπα, η οποία κατά την γνώμη πολλών, αν είχαν ληφθεί τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα και είχε αντιμετωπιστεί επαρκώς από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της, είναι σίγουρο πως δεν θα έπαιρνε τις καταστρεπτικές για τις περιουσίες των ανθρώπων και το περιβάλλον, διαστάσεις που τελικά πήρε!
Δεν είναι τυχαίο που πρέπει να εστιάσουμε στον κ. Γιάννη Καραπανάγο!
Όχι μόνο γιατί έχει πάντα τεκμηριωμένες προτάσεις για μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, αλλά κυρίως γιατί, ως γνωστόν, ο κ Καραπανάγος, επί σειρά πολλών ετών, έχει ασκήσει πετυχημένη διοίκηση στα υψηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής αστυνομίας (μέχρι και εκπρόσωπος της europol στην Ελλάδα έφτασε να είναι) και ως εκ τούτου, οι προτάσεις του δεν μπορούν να αγνοούνται (και να λοιδορούνται από κάποιους στα καφενεία).

Αφού συν τοις άλλοις όλα δείχνουν, πως αν είχαν ληφθεί υπόψιν των διοικούντων, έστω κάποιες από τις προτάσεις του στο πεδίο της οργάνωσης, θα είχε αντιμετωπιστεί με πολύ καλύτερο τρόπο η φωτιά στα πρώτα κρίσιμα λεπτά της εκδήλωσης της και σίγουρα δεν θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις που θύμισαν κόλαση του Δάντη!

Συνεπώς υπάρχει μεγάλο πολιτικό θέμα και καλό θα είναι εκείνοι που νομίζουν ότι τα γνωρίζουν όλα και ότι τα κάνουν όλα καλά, δίχως η πραγματικότητα να τους επιβεβαιώνει, να δώσουν εξηγήσεις, καθώς το οικοσύστημα στην περιοχή μας, δεν είναι απλά καταπονημένο, αλλά κοντεύει να γίνει ένα σεληνιακό τοπίο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελκυστικότητα του Λουτρακίου, το φημισμένο νερό του, για την τοπική οικονομία αλλά πάνω απ’ όλα, για την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων και των επερχόμενων γενεών…

Γιατί η αδιαφορία σε τέτοιες προτάσεις, είναι σαν να παίρνει κάποιος ένα μπετόνι βενζίνης και να το αδειάζει πάνω από μία αναμμένη σόμπα, η οποία και τελικά θα μας οδηγήσει να ζούμε τα επόμενα χρόνια σε μια διακεκαυμένη ζώνη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: