Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Loutraki Tourism Organization, Δελτίο Τύπου

 
Δελτίο Τύπου







Συμμετοχή του Loutraki Tourism Organization στη Διημερίδα Τουρισμού - ARGO II Black Sea Tourism Forum & Workshop στο Ναύπλιο

Ο Loutraki Tourism Organization συμμετείχε στη διημερίδα Τουρισμού με τίτλο «ARGO II Black Sea Tourism Forum & Workshop» που πραγματοποιήθηκε 3 & 4 Μαΐου στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος BSTIP (Black Sea Trade & Investment Promotion Program) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UNDP Greece).

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, η επαγγελματική δικτύωση των εκπροσώπων του τοπικού τουριστικού τομέα με νέες τουριστικές αγορές και η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, το διήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε ημερίδα με αντικείμενο τη Σημασία των Αγορών της Μαύρης Θάλασσας για τον Τουρισμό της Ελλάδας, το Ρόλο των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών στην ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και στις σύγχρονες εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας, διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας μεταξύ τουριστικών εκπροσώπων από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και περισσότερους απο 15 Tour Operators & Εκπροσώπους Αεροπορικών Εταιρειών από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία κ.α) με στόχο την επαγγελματική δικτύωση του τοπικού τουριστικού τομέα με τις εν λόγω αγορές και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σπύρο Καραβούλη και τον κ. Δημήτρη Βλάσση (πρόεδρο και γραμματέα του οργανισμού αντίστοιχα), παρουσιάζοντας τον L.T.O. και τις δράσεις του κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας,. Ο οργανισμός, όπως επίσης εκπρόσωποι & στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων / φορέων της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με Tour Operators από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας, έχοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν το εμπλουτισμένο και ποικιλόμορφο τουριστικό προϊόν του Λουτρακίου, όπως  επίσης και να δικτυωθούν επαγγελματικά μαζί τους.

O Κος Barry Kolodkin, Διευθυντής του Προγράμματος του BSTIP ανέφερε σχετικά με την διοργάνωση: ''Είναι γεγονός πλέον πως οι σημερινοί τουρίστες έχουν αυξημένες απαιτήσεις. Οι προορισμοί που θα προτιμήσουν είναι αυτοί που ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις συγκεκριμένες ανάγκες και επιθυμίες τους. Η Πελοπόννησος, ως ένας τέτοιος προορισμός, θα έχει την ευκαιρία μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και ποιότητα του τουριστικού της προϊόντος σε επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες από 12 χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Μία περιοχή με αναδυόμενες οικονομίες, σημαντικό πληθυσμιακό όγκο και έντονο ενδιαφέρον για νέους προορισμούς''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: