Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - παρουσίαση των προτάσεων(PESCARA)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - παρουσίαση των προτάσεων(PESCARA)

Την Τετάρτη το βράδυ 9/12/2012, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των προτάσεων που αφορούν ορισμένες περιοχές του Δήμου μας που χρίζουν  αναβάθμισης και αξιοποίησης από τους καθηγητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Pescara (Ιταλία),
Οι κυριότερες περιοχές που αναφέρθηκαν στις μελέτες, ήταν η Δημοτική έκταση (πρώην εργοστασίου Θρουβάλα), η περιοχή γύρω από τον Ισθμό καθώς επίσης συζητήθηκε η διαχείριση, αξιοποίηση, προβολή  και επανάχρηση παλαιών κτηρίων όπως της Κρατικής Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου και του σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού.
Οι προτάσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Οι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές της Αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Πεσκάρας της Ιταλίας έχουν πραγματικά κάνει μια πολύ σημαντική και συγχρόνως εντυπωσιακή αρχιτεκτονική εργασία για τον τόπο μας και όχι μόνο. Σημειώνεται ότι η προσέλευση στην εν λόγω παρουσίαση ήταν εξαιρετική.
Πρέπει να τονίσουμε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχει η ενσωμάτωση νέων ιδεών, οραμάτων και πρακτικών που συνδυάζουν  την Mεσογειακή αισθητική και την τοπική ρεαλιστική πραγματικότητα.
 Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε:
Κόντρα στη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων επιμένει να καλλιεργεί την προσδοκία και ουσιαστικά να απαντά με χειροπιαστές λύσεις και προτάσεις για την χάραξη μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αναπτυξιακής πορείας για τον τόπο μας.  Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν συνεργαστούμε και δουλέψουμε όλοι μαζί, (Πανεπιστήμια, Δημότες , Εθελοντές, Θεσμικοί φορείς και παράγοντες.) Καταλήγοντας,
ευχαρίστησε όλους τους φορείς που  βοήθησαν  να πραγματοποιηθεί αυτή η φιλοξενία, όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τους Ιταλούς επισκέπτες μας για την πολύ σημαντική εργασία που παρουσίασαν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν οι πρεσβευτές μας σε ολόκληρη την Ευρώπη έτσι ώστε περισσότεροι Ευρωπαίοι Πολίτες να επισκέπτονται την Χώρα μας και τον όμορφο Δήμο μας.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: