Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΡΑΙΑ 2016 Η δίκη του Σωκράτη (Βίντεο)

ContentSegment_15385513$W800_H0_R0_P0_S1_V1$Jpg

Η δίκη του Σωκράτη



Γράφει ο Φάνης Αντ. Παυλίδης

Η φύση Έφτιαξε Αυτό το Φυσικό Αντιβιοτικό για τους Ανθρώπους! Είναι το πιο Δυνατό Αντιοξειδωτικό και Καθαρίζει τις Αρτηρίες από την Κακή Χοληστερόλη



Ο βασιλικός αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κυριότερα συστατικά των φυτικών φαρμάκων.
 Το βότανο αυτό είναι γεμάτο σε τονωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Μάλιστα σε πολλά μέρη του κόσμου δικαίως το αποκαλούν “ιερό” βότανο.

Υπάρχουν πάνω από 60 κατηγορίες βασιλικού οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε 3 ομάδες (γλυκός, μοβ και θαμνώδης). Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε ζεστά, τροπικά κλίματα.

Σημείωση: Αυτό το απίστευτα ευεργετικό φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εσωτερικούς χώρους. Το μόνο που έχετε να κάνετε προκειμένου να το καλλιεργήσετε, είναι να αφαιρείτε τα άνθη όταν αυτά εμφανίζονται. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό σας θα παραμείνει ακμαίο και θα βγάλει καινούρια φύλλα.



Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτό το φυτό θεωρείται ένα από τα πιο υγιή βότανα στη γη. Εκτός από τη μοναδική, έντονη γεύση που δίνει στα φαγητά, ο βασιλικός περιέχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Κ, που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος.

Σημείωση: Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως μόνο 2 κουταλιές βασιλικού παρέχουν το 29% της συνιστώμενης ημερήσιας λήψης της βιταμίνης Κ. Ο βασιλικός είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη Α, η οποία περιέχει β’ καροτίνη – ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει τη δομή των κυττάρων, όπως επίσης και τα αιμοσφαίρια! Με άλλα λόγια, απαγορεύει την οξείδωση της χοληστερόλης στο αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι αποτρέπει την αρτηριοσκλήρυνση, τα καρδιακά επεισόδια και το εγκεφαλικό.

Εκτός από τις βιταμίνες Κ και Α, ο βασιλικός περιέχει ομοίως γενναιόδωρες ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγγανίου, μαγνησίου, βιταμίνης C και ποτάσσας, όπως επίσης και φλαβονοειδή τα οποία προστατεύουν το DNA. Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν τα οφέλη του για την υγεία, ο βασιλικός είναι δικαίως ένα από τα πιο ισχυρά και φυσικά αντιβιοτικά φάρμακα.

Bασιλικός – Οφέλη για την Υγεία:

Μια αποθήκη αντιοξειδωτικών – πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι ο βασιλικός προστατεύει αποτελεσματικά από τις τοξικές χημικές παρενέργειες και τις καρκινογενέσεις.

Ένα φυσικό αντιβιοτικό – νέες έρευνες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης. Ο συνδυασμός βασιλικού με λίγο σκόρδο θα σας δώσει την ισχυρότερη αντιβίωση που μπορεί να λάβει κανείς από τα φυτικά φάρμακα.

Καθαρίζει το αίμα – ο βασιλικός είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για την αρτηριακή υγεία καθώς καθαρίζει τις αρτηρίες από την κακή χοληστερόλη.

Άλλα οφέλη για την υγεία – ο βασιλικός είναι επίσης ωφέλιμος για τη θεραπεία και την πρόληψη άλλων προβλημάτων υγείας όπως ο πονοκέφαλος, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, ο βήχας, τα παράσιτα, παθήσεις των νεφρών κ.ά.

Τώρα που ανακαλύψατε κι εσείς τις ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού, θυμηθείτε: Η γνώση είναι δύναμη.

Το είδαμε στο facebook και θεωρήσαμε καλό να το δημοσιεύσουμε και μείς


ΑΥΤΌΣ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΛΈΓΕΤΕ

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ! Γιατί ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε το αλάτι


salt
ΑΘΩΟΣ Ή ΕΝΟΧΟΣ; ιδού η ετυμηγορία από έναν ειδικό

Ο Έλληνας, είναι φύλο γηγενές και αυτόχθων

    
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: 2ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ Επιστροφή στο χώμα με 33 συμμετοχές!






Συνέχεια δίνεται στο Κύπελλο Χώματος στις 4 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή του 2ου Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ,