Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Η πόλις και τα νερά της














Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη σημασία που απέδιδαν οι αρχαίοι Έλληνες στο νερό: αρκεί να διαβάσουμε τους ιατρούς, τους ποιητές, τους φιλοσόφους. Αλλά και η πόλις, ως συλλογικός οργανισμός, τιμά και απεικονίζει τα ύδατά της στο φαντασιακό της, τους θεσμούς, τις τελετές της.

ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΟ;

Πολλά τα ερωτήματα: Γιατί o Δαρείος απαγόρευσε στον ναύαρχό του Δάτη να εισβάλει στη Δήλο; Γιατί ορίστηκε η απαγόρευση να γεννιέται ή να πεθαίνει κανείς στη Δήλο;

Ημέρες με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία - Ποιοι θα μπαίνουν δωρεάν όλο τον χρόνο




Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι ημέρες με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, ενώ διευκρινίζεται ποιοι απαλλάσσονται όλες τις ημέρες του χρονου από την καταβολή αντιτίμου.

Νέα θεωρία για την προέλευση της ζωής που ταράζει τα ύδατα!



Για περίπου 90 χρόνια οι επιστήμονες που ασχολούνται με την «αβιογένεση», δηλαδή τη μελέτη προέλευσης των ζωντανών οργανισμών από μη έμβια ύλη (δεν έχει σχέση με τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών), υπερασπίζονται τη θεωρία της «αρχέγονης σούπας». Διατυπώθηκε το 1924 από τον Αλεξάντρο Οπάριν και σύμφωνα με τη βασική αρχή της θεωρίας, η ζωή ξεκίνησε από μια σειρά χημικών αντιδράσεων σε μια θερμή λίμνη, «πυροδοτούμενη» από μια εξωτερική πηγή ενέργειας, όπως έναν κεραυνό ή υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Λουτράκι: Χαμός, Βρέθηκε Ποκεμον στην παραλία Λουτρακίου

Δείτε τι βρήκαν