Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Spartan: Ο νέος browser της Microsoft


microsoft-windows-spartan-browser

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με την δημιουργία ενός νέου browser με σκοπό να αντικαταστήσει τον Internet Explorer στα επερχόμενα Windows 10. Νέες πληροφορίες δείχνουν ότι ο Spartan μάλλον θα γίνει πραγματικότητα.


Λουτράκι: Σήμερα




Η βόλτα μας σήμερα στο Λουτράκι παρότι έκανε τρομερό κρύο μας έκρυβε εκπλήξεις
δυσάρεστες και ευχάριστες δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!...

Οι Αρχαίοι Έλληνες τραγικοί «βοηθούν» τους αμερικανούς στρατιώτες

evripidis
Με τίτλο «Αρχαίοι σύμμαχοι» και υπότιτλο «Το Πεντάγωνο ζητεί τις συμβουλές του Σοφοκλή»

H Ελβετική εφημερίδα «Νeue Ζurcher Ζeitung» δημοσιεύει σήμερα εκτενές άρθρο της Andrea Kohler για την πρωτοβουλία του αμερικανικού Πενταγώνου να χρησιμοποιήσει τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς για να βοηθήσει τους στρατιώτες του που επιστρέφουν από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με συμπτώματα που ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χορήγησε 3,7 εκατ. δολάρια στο θεατρικό όμιλο της Νέας Υόρκης «Θέατρο του Πολέμου» για την ανάγνωση σε ακροατήριο βετεράνων και των οικογενειών τους, των τραγωδιών του Σοφοκλή «Αίας» και «Φιλοκτήτης«. Οι αναγνώσεις αυτές, που γίνονται σε στρατιωτικές βάσεις σε όλη την Αμερική, αποσκοπούν να βοηθήσουν τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους να ξεπεράσουν τις «αγχώδεις μετατραυματικές δυσλειτουργίες», που συνοδεύουν βετεράνους που επιστρέφουν στην Αμερική από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Όπως ο Οδυσσέας, που επιστρέφει μετά από πολυετείς περιπλανήσεις σε μια πατρίδα που του φαίνεται ξένη, ο Αχιλλέας, ο Φιλοκτήτης και ο Αίας που επιδίδονται σε πράξεις βίας επηρεασμένοι από τα τραύματα του πολέμου, έτσι και οι σύγχρονοι Αμερικανοί βετεράνοι επιστρέφουν στη χώρα τους με προβλήματα προσαρμογής καταδιωκόμενοι από πανικό, εφιάλτες, παραισθήσεις και απελπισία, αισθανόμενοι πολλές φορές ξένοι στον ίδιο τον τόπο τους.
Η ανάγνωση των τραγωδιών δεν θεωρείται ψυχοθεραπεία, αλλά φαίνεται να φέρνει μια «κάθαρση», αφού στο Σαν Ντιέγκο και στη Νέα Υόρκη βετεράνοι του πολέμου μετά την ανάγνωση των τραγωδιών μίλησαν ανοιχτά για τη δική τους ψυχική οδύνη θέτοντας τη δική τους εμπειρία σε ένα γενικότερο ιστορικό πλαίσιο. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Αχιλλέα, ο οποίος αποφασίζει να μείνει στην ιστορία ως ήρωας επιλέγοντας το θάνατο από την ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα του, το κλέος από το νόστο, φαίνεται ότι από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα είναι ευκολότερο να τιμήσει κανείς νεκρούς στρατιώτες παρά αυτούς που επιστρέφουν στον τόπο τους από έναν πόλεμο, καταλήγει το άρθρο.

Κ Ε Ρ Α Υ Ν Ο Ι


Προ μερικών ημερών, πληροφορηθήκαμε όλοι από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις ότι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, κατά την ώρα της πραγματοποιούμενης κατά το πρόγραμμα προπονήσεώς του μαζί με την ομάδα,

Κρησφύγετο του Ξηρού εντοπίστηκε στη Περαχώρα

Δείτε τη στιγμή που F18 σπάει το φράγμα του ήχου! ΒΙΝΤΕΟ

Image

  Αυτή είναι η απίστευτη στιγμή που μαχητικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ F/A-18E / F Super Hornet σε μια απίθανη επίδειξη ταχύτητας και φυσικής σπάει το φράγμα του ήχου με μια απίθανη ηχητική έκρηξη (sonic boom).