Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ






Γύρω στην ηλικία των 6 με 7 χρόνων άρχισα να συνεισφέρω στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Φαίνεται βέβαια παράλογο πως το 1960 περίπου ένα τόσο μικρό παιδί μπορεί να συνεισφέρει

Συγκλονιστικές στιγμές στην Ρώμη – Υψώθηκε η Ελληνική σημαία στην ομιλία Σαλβίνι: «Στόχος να συντρίψουμε την παγκοσμιοποίηση»




Συγκλονιστικές στιγμές είχαμε χθες στην Ρώμη. Ελληνικές και Ιταλικές σημαίες ανέμιζαν στην κεντρική πλατείας της Ρώμης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Μ. Σαλβίνι.

Πως η λέξη computer προέρχεται από τα Ελληνικά




Όταν πλημμύριζε ο Νείλος στην Αρχαία Αίγυπτο, οι αγρότες που είχαν χωράφια δίπλα στο ποτάμι έχαναν τα όρια τους. Όταν βρέθηκε εκεί ο Θαλής ο Μιλήσιος να μετρήσει την μεγάλη πυραμίδα από την σκιά της, του ανέθεσαν να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε μετά την άμπωτη να μπορούν να ξαναβρούν οι Αιγύπτιοι αγρότες τα όρια των χωραφιών τους.

Από τη Μεσσηνία στους εκλεκτούς του κόσμου. Η Ασημίνα Αρβανιτάκη τιμήθηκε με το Όσκαρ της επιστήμης


Η Ελληνίδα φυσικός Ασημίνα Αρβανιτάκη, κάτοχος της έδρας «Αρίσταρχος» στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Perimeter του Καναδά, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «New Horizons in Physics» (Νέοι Ορίζοντες στη Φυσική) στη λαμπερή (σε μυαλά αλλά και εντυπώσεις) βραδιά των Όσκαρ της Επιστήμης, Breakthrough Prize 2016.