Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τύρναβος - Έπαθε... σοκ η ρεπόρτερ με την ευχή που της έδωσαν: «Χρόνια πολλά, καλά γαμ@$%α» (vid)



Ίσως πρόκειται για το πλέον «προχωρημένο» έθιμο της Αποκριάς, που μπορεί να μας κάνει να κοκκινίσουμε από πουριτανισμό και αμηχανία αν είμαστε σεμνότυφοι και συντηρητικοί ή να μας κάνει να ξεκαρδιστούμε στα γέλια και να διασκεδάσουμε με την καρδιά μας, αν είμαστε άνετοι με τις... σόκιν καταστάσεις.
Όπως αναφέρει το eleftheria.gr, αυτό είναι το έθιμο του «Μπουρανί», που την Καθαρά Δευτέρα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στον Τύρναβο, σε ένα ξεφάντωμα κεφιού, όπου μέσα από μια παράδοση από την αρχαία Ελλάδα, σπάει τα ταμπού, αναβιώνει τη Διονυσιακή λατρεία, και γιορτάζει την Αποκριά, αποθεώνοντας... τους φαλλούς!
AdTech Ad
Επί της ουσίας, το «Μπουρανί» είναι η γιορτή του φαλλού, συμβολίζει την αναπαραγωγή και την ευτεκνία.
Το έθιμο ορίζει τους άντρες να κρατούν στα χέρια τους φαλλούς, σαν σκήπτρα, φτιαγμένα από ξύλο ή πηλό και να περιφέρονται στους δρόμους και τις πλατείες.
Οι ρίζες του εθίμου χάνονται στο χρόνο, αλλά τα πρώτα στοιχεία για την τέλεση του εθίμου εμφανίζονται το 1898 και υπάρχουν δυο εκδοχές.
Η πρώτη αναφέρει ότι οι ρίζες του βρίσκονται στην Αρχαία Ελλάδα, και σε γιορτές όπως τα Διονύσια, τα Αφροδίσια και τα Θεσμοφόρια. Το ποτό έρρεε άφθονο και οι «άσεμνες» πράξεις και συνευρέσεις εξυμνούνταν κατά τη διάρκεια των Βακχικών τελετών.
Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει ότι οι Τυρναβίτες πήγαιναν στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, σε μορφή πομπής, έστρωναν στο δρόμο διάφορα φαγητά και μια φιάλη σε σχήμα φαλλού με κρασί. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας «νικητής» ήταν αυτός που θα μεθούσε περισσότερο και «στεφόταν» από τους κατοίκους «Βασιλιάς της Αποκριάς».
Κάμερα της ΕΡΤ, λοιπόν, βρέθηκε χθες, Καθαρά Δευτέρα στον Τύρναβο, όπου πραγματοποιήθηκε το Μπουρανί κι ένα μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής έδωσε μία... ιδιαίτερη ευχή στη δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ, η οποία ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία της.
Δείτε το βίντεο...


Κοριτσάκι στέλνει ένα φιλί σε… λιοντάρι – Η αντίδρασή του θα σας εκπλήξει! (video)


  

«Τι καλή γατούλα»

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : EARINO Rally Sprint - 20 Μαρτίου 2016














Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 
Ladies and Gentlemen, start your engines! 

"ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΙΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ AERIAL DRONE"


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Αρχαία Κόρινθος: μια καταπληκτική 3D ψηφιακή παρουσίαση"