Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

θεραπεία των περιπρωκτικών παθήσεων


Γράφει ο Φώτης Αρχοντοβασίλης - MD, PhD, FACS

Η θεραπεία των περιπρωκτικών παθήσεων είναι πλέον πιο ανώδυνη και ασφαλής
Η ταχύτατη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας έχει συμβάλλει στη θεαματική αλλαγή της θεραπείας των περιπρωκτικών παθήσεων επιτρέποντας σε εξειδικευμένους χειρουργούς να παρέχουν πιο σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την αιμορροϊδοπάθεια, τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη του κόκκυγα.

HeLP & LHP ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας

Οι καινοτομικές τεχνικές, HeLP (απολίνωση των αιμορροΐδων) και LHP (αιμορροϊδοπλαστική) με laser υπερβαίνουν τα προβλήματα και τους περιορισμούς των προηγούμενων μεθόδων προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας:

Η μέθοδος HeLP για την απολίνωση των αιμορροΐδων με laser πραγματοποιείται ενδοσκοπικά, εντελώς ανώδυνα, δεν απαιτεί εκτομή του ιστού και πραγματοποιεί (με φωτοπηξία) το σφράγισμα των αιμορροϊδικών αρτηριών χωρίς βελόνες και ράμματα.

Πραγματοποιείται από ειδικό laser που απορροφάται ισομερώς στο νερό και το αίμα υπό την καθοδήγηση υπερήχων που εντοπίζουν και «σφραγίζουν» τους τελικούς κλάδους της άνω αιμορροϊδικής αρτηρίας (σε βάθος 4cm από την οδοντωτή γραμμή).
Η μέθοδος HeLP διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ενδείκνυται για αιμορροΐδες δεύτερου και τρίτου βαθμού (με μικρό βαθμό πρόπτωσης) επιτυγχάνοντας την άμεση θεραπεία των επώδυνων συμπτωμάτων (υποτροπιάζουσες αιμορροϊδικές κρίσεις και αιμορραγίες).

Η μέθοδος αιμορροϊδοπλαστικής με laser LHP είναι μία πραγματικά πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 3ου και 4 ου βαθμού (χωρίς μεγάλη πρόπτωση του βλεννογόνου). Πραγματοποιείται από μία μικρή οπή στη βάση του αιμορροϊδικού όζου μέσω της οποίας διέρχεται ένας ειδικός καθετήρας που εφαρμόζει ακτινικά, με ελεγχόμενο τρόπο την ενέργεια laser στον υποβλεννογόνιο ιστό προκαλώντας την συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου.

Τις επόμενες ημέρες δημιουργείται νέος συνδετικός ιστός που διατηρεί τα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια» λειτουργικά ενώ ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση. Η αιμορροϊδοπλαστική διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, πραγματοποιείται από ειδικό laser με μεγάλη απορρόφηση στο νερό και είναι απόλυτα ασφαλής για το βλενογόνο και το σφικτήρα.

Πλεονεκτήματα των μεθόδων HeLP και LHP στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας

Mικροχειρουργική ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία χωρίς τομές ή ράμματα
Ελαχιστοποίηση του ρίσκου των ανοιχτών πληγών, του ενδεχόμενου μολύνσεως και του μετεγχειρητικού πόνου
Συρρικνώνουν (δεν κόβουν) τις αιμορροΐδες διαφυλάσσοντας απόλυτα την ανατομική δομή του πρωκτικού καναλιού
Διασφαλίζουν την προστασία του πρωκτοδέρματος και διατηρούν ανέπαφους το βλεννογόνο και το σφικτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών.
Δίνουν λύση για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας όχι μόνο στα πρώιμα αλλά και στα προχωρημένα στάδια.

Πως λεγόταν η Αθήνα πριν ονομαστεί Αθήνα; Αθήνα,



Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ. Το αρχικό όνομα της Αθήνας ήταν Ακτή ή Ακτική και το είχε πάρει από τον πρώτο της βασιλιά, Ακταίο. Το δεύτερο όνομά της, Κεκροπία, είχε προέλθει από τον βασιλιά Κέκροπα. Ο Κέκρωψ δέχεται το δώρο της θεάς Αθηνάς, το ιερό δένδρο της ελαίας, κρατήρας 410 π.Χ., ο οποίος διαδέχθηκε τον Ακταίο, 

Κορινθία: Καταστράφηκε ολοσχερώς η μονάδα παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΝΚΟ από την φωτιά (φωτο)











Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα στο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών ΤΑΝΚΟ στον Κουταλά Κορινθίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Από τη φωτιά

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας και το Αντιτορπιλικό Λέων



Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας – Τι είναι το ”Project Rainbow” και πως εμπλέκεται σε αυτό ο Αϊνστάιν, ο Τέσλα και ο Βαν Νιούμαν. Πως προέκυψαν οι θρύλοι για το πλοίο Λεων;

Αρχύτας: Ο αρχαίος Έλληνας μαθηματικός που κατασκευάσε το πρώτο ρομπότ στην ιστορία της ανθρωπότητας


Αρχύτας ο ΤαραντίνοςΆγνωστος για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού δεν υπάρχει γι αυτόν αναφορά ούτε στα σχολικά μας βιβλία, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία της.