Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Tα υπόγεια μυστικά της Περαχώρας



Η «Περαία χώρα» με το παραλιακό Ηραίο και τις μυστηριώδεις υδραυλικές εγκαταστάσεις της βρίσκεται στη σκιά των Γερανείων, απέναντι από την πόλη της Κορίνθου και βορειοδυτικά του Ισθμού. Δαιδαλώδεις σήραγγες, ορύγματα και λαξευμένες σκάλες βρίσκονται κάτω από τη γη της, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό υδραυλικό σύστημα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ



Απολλώνιος ο Τυανεύς και τα Θαύματα του


Γεννήθηκε το 60 μ.Χ. στα Τύανα της Καπαδοκίας και έμεινε γνωστός ως ο "Απολλώνιος ο Τυανέας". Γι αυτόν τον Έλληνα φιλόσοφο γράφτηκαν πολλά από τους μετέπειτα ιστορικούς, φιλόσοφους και συγγραφείς. Ήταν μία πολύ σημαντική προσωπικότητα που έδρασε και επηρέασε σημαντικά την πορεία της εξέλιξης της φιλοσοφικής σκέψης της εποχής του. Αναγνωρίστηκε ως "θείος Άνθρωπος" σχεδόν από όλους τους λαούς της Μεσογείου, στην εποχή του. Αργότερα όμως ξεχνιέται από τον πολύ κόσμο και συντροφεύει μόνο τη σκέψη εκείνων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φιλοσοφία.


Tsambikos Music

 


Covenant - Bullet


Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η νεκροφιλία μένει





Με τιμές αρχηγού κράτους έγιναν δεκτά στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, η οποία αποκεφαλίστηκε πριν από 1800 χρόνια από τον ίδιο της τον πατέρα αλλά τότε δεν υπήρχαν ΜΜΕ να μιλήσουν για "πράξη που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους", οπότε η υπόθεση πέρασε στο ντούκου.