Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου
Κόρινθος, 30 Ιουλίου 2012
Δελτίο Τύπου
Ψήφισμα και Ενέργειες σχετικά με τις Φυλακές Κορίνθου και το πρόβλημα υποχρηματοδότησής τους

Μετά από ενέργειες μας με επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπόψιν του Υπουργού κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και αποδέκτες τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο - Βασίλειο Ιωάννη Μεϊμαράκη με αριθ. Πρωτ. 1699/27.7.2012, το Υπουργείο Οικονομικών υπόψιν του Υπουργού κ. Ιωάννη Στουρνάρα, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπόψιν του Υπουργού κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, τη Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας υπόψιν του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Γεώργιο Δέδε με αριθ. Πρωτ. 349/19.7.2012 και τέλος το Δήμο Κορινθίων υπόψιν του Δημάρχου κ.
Αλέξανδρο Πνευματικό με αριθ. Πρωτ. 32306/19.7.2012. Λάβαμε απαντητική επιστολή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στης 27.7.2012 με αριθ. Πρωτ. 68433.

α) Επιστολή μας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
β) Απαντητική επιστολή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
γ) Ψήφισμά μας
Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου
www.perivolakia.gr 

Ψήφισμα για Φυλακές Κορίνθου

    Σχεδόν πέντε μήνες πέρασαν και ακόμα δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των φυλακών στην Κόρινθο. Τα χρήματα που προβλέπονται για την σίτιση και την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών των κρατούμενων, εξακολουθούν να μην επαρκούν, με αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη εξαθλίωση και τον υποσιτισμό των συνανθρώπων μας.
    Η μοναδική ελπίδα στήριξης των κρατουμένων φαίνεται στα πρόσωπα των αλληλέγγυων πολιτών της Κορινθίας και στις συλλογικότητες και ομάδες από όλη την Ελλάδα που δεν αδιαφόρησαν. Στην δύσκολη για όλους εποχή της κρίσης, γίνεται ξεκάθαρο πόσο αναγκαίες και αποτελεσματικές μπορεί είναι οι αυτοοργανωμένες κινήσεις βοήθειας προς τα θιγόμενα κομμάτια της κοινωνίας.
    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δείχνει πλήρη αδιαφορία. Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς πετούν τις ευθύνες από τον έναν στον άλλον, παρατείνουν το πρόβλημα, αφήνοντας 90 ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες πραγματικά τριτοκοσμικές. Μπορεί για εκείνους το θέμα να είναι δευτερεύον, για μας όμως όχι!
Οι πολίτες δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους φυλακισμένους, αλλά δεν υποκαθιστούν τους μηχανισμούς του κράτους κοινωνικής πρόνοιας.
Η νέα κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργείου, οφείλει να δώσει άμεσα λύση!
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απάντησε  στην επιστολή μας, αλλά αυτό δεν μας εφησυχάζει. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι φυλακές είναι αποθήκες ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας! Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την υλική και κοινωνική αλληλεγγύη μας, πιέζοντας παράλληλα και  Απαιτώντας 
Άμεση  λύση από το Υπουργείο ΔΔΑΔ.
Να πάρουν ξεκάθαρη θέση ο Δήμαρχος της πόλης και ο Περιφερειάρχης.
Να καλύπτονται πλήρως οι υλικοτεχνικές ανάγκες των φυλακών από την κρατική χρηματοδότηση. 
Στελέχωση των φυλακών με το αναγκαίο προσωπικό.
Να ξεκαθαριστεί το θέμα των αγροτικών φυλακών.
Βελτίωση των συνθηκών στις ελληνικές φυλακές.
Ομαλή κοινωνικοποίηση των αποφυλακισμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: