Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


                               1η ΟΚΤΩΒΡΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ



«ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»
H 1η Οκτώβρη, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
Στην κοινωνία του 2012, η διογκούμενη παρουσία και συμμετοχή των ηλικιωμένων πολιτών, σηματοδοτεί μια νέα πραγματικότητα, της οποίας χαρακτηριστικό σημείο είναι η ομαλή συμβίωση και συνύπαρξη όλων των ομάδων ηλικιών. Γενικότερα, το μέγεθος, ο ρόλος και η σημασία των ωρίμων πολιτών, αποτελούν για τη νέα χιλιετία μια σημαντική συνιστώσα, η οποία θα απασχολεί όλο και περισσότερο το κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Και είναι γεγονός ότι το επίπεδο του πολιτισμού της σύγχρονης κοινωνίας θα είναι άμεσα συναρτημένο με τον τρόπο αντιμετώπισης της τρίτης ηλικίας.
Στο Δήμο μας, αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας το ρόλο της 3ης Ηλικίας, λειτουργεί η Λέσχη Φιλίας (Υψηλάντου και Μπολέτη), διατίθεται Κοινωνιολόγος, Ψυχολόγος και Φυσικοθεραπεύτρια στον πρώην ΔΟΥΚΑΛΠ, γίνονται καθημερινά λήψεις Σακχάρου Αίματος και κάθε Τετάρτη Χοληστερίνης, καθώς και διενεργείται Ενεσοθεραπεία, βάσει γνωμάτευσης του θεράποντος Ιατρού του πάσχοντος.

Info : ΜΕΡΙΜΝΑ - Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. (Ελ. Βενιζέλου 4,Λουτράκι, Τηλέφωνο: 27440 62000)



Δεν υπάρχουν σχόλια: