Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΗΡΑΝ ΠΡΕΦΑ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!


Φωτιές άναψε ι Κώωτσης στις θυγατρικές του ΟΣΕ με όσα ζητάει σ’ έγγραφό του, αλλά οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν να του απαντούν τις επόμενες ημέρες σε αρκετά ψηλούς τόνους και να τον επαναφέρουν στην τάξη, από την οποία ούτως ή άλλως από καιρού έχει ξεφύγει…

Πιο συγκεκριμένα ι Κώωτσης στο έγγραφο που απέστειλε στη ΓΑΙΑΟΣΕ αιτείται να εκχωρηθεί στο δήμο Λουτρακίου η ζώνη απαλλοτρίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής από τη διακλάδωση του Ισθμού μέχρι τον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ, μέσα στο Λουτράκι.
Όπως μεταφέρθηκε στο loutraki-press τα στελέχη των θυγατρικών δεν πίστευαν σ’ αυτά που διάβαζαν, διερωτώμενοι: «Μας ζητάει να παρανομήσουμε κι αύριο να βρεθούμε στο σκαμνί για απιστία περί την υπηρεσία;» Πέραν του αιτήματος που βρίσκεται έξω από κάθε λογική και ξεπερνάει τον οποιοδήποτε νοήμονα άνθρωπο, στα στελέχη των θυγατρικών μπήκαν υποψίες κι εκτιμήσεις, λαμβανομένης υπόψη και της αδράνειάς του, ότι ι Κώωτσης συμπεριφέρεται ως να μην θέλει την έλευση του προαστιακού -άσχετα με το θέατρό του ότι ενδιαφέρεται- μέσα στο Λουτράκι και ως εκ τούτου αναζητά μεθοδεύσεις, έτσι ώστε να εκτροχιάσει την προοπτική του πιο σύγχρονου παγκοσμίως συγκοινωνιακού μέσου. Τα στελέχη των θυγατρικών του ΟΣΕ προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο ερμηνεύοντας το έγγραφο ως να αναιρούνται τα συμπεφωνηθέντα με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου του περασμένου Δεκεμβρίου, όπου περιγράφονταν οι εργασίες που θα γίνουν εκ παραλλήλου με την κανονικοποίηση από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, δημοτικός παρατηρητής σχολίαζε στο loutraki-press ότι «ι Κώωτσης και η δημοτική αρχή λόγω της ανικανότητάς τους, θέλουν να δημιουργήσουν προσκόμματα, έτσι ώστε να μην μπορεί να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου πόλης, με το ξεχασμένο στο συρτάρι Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η χάραξη στο Λιβαδάκι».
Από την πλευρά τους στελέχη του ΟΣΕ διεμήνυαν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι τη γραμμή του σιδηροδρομικού δικτύου, δεν μπορεί να την ακουμπήσει κανείς. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη των θυγατρικών του ΟΣΕ, θα γνωστοποιείται προς πάσα κατεύθυνση σε σκληρού ύφους έγγραφο που θα αποσταλεί στον Κώωτση, ότι η υφιστάμενη παρακαμπτήρια γραμμή δεν είναι κατηργημμένη, αλλά ανενεργή προς αναμονή κανονικοποίησής της για να μπορέσει να φθάσει ο προαστιακός μέσα στην πόλη του Λουτρακίου, στην οδό Αιγαίου. Θα επισημαίνεται στην επιστολή, ότι ο ΟΣΕ κάθε χρόνο στη δήλωση δικτύου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συγκεκριμένη γραμμή Ισθμός - Λουτράκι την συμπεριλαμβάνει ως εθνική σιδηροδρομική γραμμή.
Η ανενεργή γραμμή που διατηρεί ο ΟΣΕ έχει και πολιτική ερμηνεία η οποία παραπέμπει στην εκτίμηση ότι ο οργανισμός αναμένει μέχρι να εξευρεθεί ο κατάλληλος δημοτικός παράγοντας που θα διαθέτει νοημοσύνη για να μπει το πλέον σύγχρονο συγκοινωνιακό μέσο στην πόλη του Λουτρακίου, για να τη συνδέσει με την πρωτεύουσα και τις πύλες εισόδου του τουρισμού, δηλαδή αεροδρόμια και τα λιμάνια Πειραιά και Πάτρας.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου έχει λάβει δύο αποφάσεις για την έλευση μέχρι την οδό Αιγαίου του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ αν δεν ξεκινήσει η κανονικοποίηση της υφιστάμενης γραμμής δεν θα μπορεί να προχωρήσει και η διάνοιξη της οδού Κορίνθου.
Να δούμε μέχρι πότε ι Κώωτσης μαζί με όσους τον στηρίζουν από την αντιπολίτευση, θα κρατάει καθηλωμένο το δήμο Λουτρακίου και με την ανικανότητά τους όλοι μαζί θα αποτρέπουν την κατασκευή των υποδομών στην αναπτυσσόμενη πλευρά, στη θέση Λιβαδάκι.
 loutraki-press

Δεν υπάρχουν σχόλια: